Reikės:
6 pomidorai, 300 g virto kumpio, 3 virtos bulvės,
2-3 šaukštai sviesto, 3 kiaušiniai,
6 šaukštai pieno, šaukštas miltų,
pagal skonį druskos, pipirų, džiūvėsėlių.
Pomidorus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, pipirais. Virtą kumpį supjaustykite skersai raumens skaidulų 2x3 cm juostelėmis. Virtas bulves supjaustykite plonais griežinėliais.
Karščiui atsparų stiklinį indą ar troškintuvą (gali būti neaukštas emaliuotas puodas) ištepkite sviestu ir išbarstykite džiūvėsėliais. Sluoksniais sudėkite paruoštas bulves, kumpį ir pomidorus. Viršuje turi būti bulvės.
Iš miltų ir 2 šaukštų pieno išmaišykite tyrelę, įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Tada supilkite likusį pieną, pagal skonį pasūdykite. Plakiniu užpilkite sudėtus produktus ir apdėliokite likusio sviesto gabaliukais. Kepkite karštoje orkaitėje, kol bulvės gražiai paruduos. Tai trunka maždaug 30 minučių.
Į stalą patiekite inde, kuriame kepė, apkepo viršų apibarstykite krapų ir petražolių lapeliais.
Apkepui vietoj kumpio tinka silkė arba žuvis.