Paprastai afrodiziakus įsivaizduojame kaip ypatingus, egzotiškus patiekalus ar produktus. Tačiau iš tiesų beveik visi valgomi produktai vienoje ar kitoje kultūroje tam tikru laikotarpiu buvo laikomi afordiziakais.
Ilgas sąrašas
Afrodiziakai - graikų grožio ir vaisingumo deivės Afroditės vardu pavadintos priemonės, sukeliančios arba didinančios lytinį potraukį. Žinoma, pirmiausiai prisiminsite šokoladą, šampaną ir jūros gėrybes. Tačiau reiktų atkreipti dėmesį ir į rečiau minimus, bet taip pat prie afrodiziakų priskiriamus prieskonius: petražoles, kmynus, cinamoną, gvazdikėlius ar anyžius. Taip pat tokias daržoves kaip: svogūnai, česnakai, kopūstai, morkos, burokėliai, pupelės, agurkai, pomidorai. Bei vaisius ar uogas: kriaušes, braškes, slyvas, vynuoges, bananus ar obuolius. Prie produktų, žadinančių aistrą, priskiriami ir sūris, kiaušiniai, grybai, arbata, kava, vynas ir medus.
Tad pasirinkimas platus. O kokia nauda? Vieni produktai laikomi afrodiziakais dėl jų poveikio. Pavyzdžiui, kava ir arbata – stimuliuoja, o saikingai vartojamas alkoholis - atpalaiduoja, gerina kraujotaką. Nors pastarojo metodo sveikatos priežiūros specialistai ko gero rinktis nesiūlytų. Be to, išgersite šiek tiek per daug vyno ir visas procesas vyks atvirkščiai – lytinis potraukis dings. Kiti afrodiziakai jais tapo dėl panašumo į intymias vyriškas ar moteriškas vietas ar kvapo.
Štai pateikiame tris rečiau minimus afrodiziakus, kurie turi ne tik aistrą žadinančių savybių, tačiau ir pasižymi geru poveikiu sveikatai.