Stilingas ir geros nuotaikos nestokojantis verslininkas šįkart savo jėgas išbandė bene savo mėgstamiausioje – Azijos virtuvėje, kur kartu su restorano „Soya-Asian Fusion“ šefu Valdemaru pagamino puikų desertą „Banana tempura“ bei nuostabaus skonio vištienos sparnelių tulpes „Ziran“.
Ž. Grigaitis tikino, kad net ir būdamas Australijoje su žmona Elle dažniausiai renkasi azijietiškų patiekalų restoranus. Žinoma, verslininkas nevengia gaminti ir namuose – salotos ir įvairūs gurmaniški užkandžiai yra jo „arkliukas“, o sočius mėsos patiekalus ant grilio puikiausiai gamina žmona.
Stiliaus pojūčiu garsėjantis vyras neslepia, kad stilius jam itin svarbus ir virtuvėje: „Man virtuvėje viskas turi būti tvarkinga, estetiška, gražiai sudėta ir paserviruota. Mėgstu valgyti skaniai, gražiai ir jausti malonumą. Mes su žmona tiesiog gerbiame maistą ir aplinką“.
Smalsusis Ž. Grigaitis Australijoje nepraleidžia progos susipažinti ir su vietiniais patiekalais, pavyzdžiui kengūrų mėsa ar kengūrų uodegos sriuba. Tačiau, nors šiltojoje Australijoje maisto kultūra labai išvystyta ir čia galima rasti įvairiausio maisto, vyras šypsodamasis tikino, kad labiausiai pasigenda lietuviškos silkės.
Pamatyti, kaip verslininkui sekėsi gaminti ir sužinoti puikių Azijos virtuvės patiekalų receptų galite per Delfi TV ir puslapyje http://www.1000receptu.lt „Siurprizas lėkštėje“ rubrikoje. Kulinariniame projekte japonų virtuvėje jėgas jau išbandė daininkė I. Starošaitė, o prancūzų virtuvėje atsiskleidė žavusis dainininkas E.Sipavičius.|
„Siurprizas lėkštėje“ – internetinis pramoginis projektas, kuriame Lietuvos garsenybės lankosi restoranuose ir kartu su skirtingų virtuvių šefais gamina įdomiausius tradicinius įvairių šalių patiekalus, gauna smagių kulinarinių išbandymų, dalinasi asmeniniais mėgstamiausiais receptais, gaminimo įpročiais bei dar negirdėtais nutikimais iš asmeninio gyvenimo.