Netrukus Monika fotografuosis ant raudonojo kilimo – į šalies kino teatrus atkeliauja režisierės Eglės Vertelytės kulinarinė komedija „Gardutė“, kuriame ji suvaidino išlepusią nuomonės formuotoją, vertinančią kulinarinio šou dalyvius.
Kaip niekas kitas M. Survilaitė laukia „Gardutės“ premjeros. Sako, labai jau knieti pamatyti, kaip kino ekrane atgims pirmasis jos kino vaidmuo, rašoma pranešime spaudai.
„Įdomu bus pažiūrėti, kaip tada atrodžiau, juk nemažai laiko praėjo“, – juokiasi ir pasakoja, kad į atranką atėjo pabandyti visai kitą vaidmenį – jai siūlyta suvaidinti pagrindinės filmo herojės, virėjos Saulės, kambario draugę.
Tąsyk atrankos ji neperėjo, filmą beveik pamiršo, o po kurio laiko sulaukė telefono skambučio iš kūrėjų komandos:
„Siūlome tau kitą vaidmenį. Ekrane būsi daugiau, darbo irgi bus daugiau, bet turėsi daug valgyti. Ypač cepelinų.“
„Turiu jautrų skrandį, akimirką pagalvojau, kad vaidmuo – ne man, o paskui persigalvojau – tegu bus, kaip būna, cepelinai, tai cepelinai!“ – vaidmenų pasikeitimo istoriją prisimena Monika.
Teko nemažai ragauti
Valgyti jai teko išties daug! Filme jos suvaidinta herojė – maisto rijikė, socialinių tinklų nuomonės formuotoja. Jos darbas ragauti, ragauti, ragauti.
„Tai ir prisiragavau per filmavimus, – atsidūsta. – Teko dėti į burną visokių dalykų, kurių realiame gyvenime ne tik kad nevalgiau, bet negaliu pakęsti. Pavyzdžiui, nuo vaikystės nevalgau žuvies, o filmuojant turėjau valgyti silkę.
Buvo ankstyvas rytas, skrandis dar miega, šlykštu! Laimei, nuryti buvo nebūtina, galėjau išspjauti“, – filmavimo aikštelės paslaptis atskleidžia Monika.
Apie cepelinus iš filmo – dar viena istorija. M. Survilaitė dabar jau šypsodamasi gali pasakoti, kaip per paskutinę pamainą jai reikėjo vienu ypu suvalgyti septynis atšalusius cepelinus su varške:
„Valgiau juos rankomis, mirkiau į grietinę, cepelinai su varške, tie, kurių labiausiai nemėgstu, vėlėsi man tarp dantų, bet sakau nuoširdžiai, buvo smagu, įdomi patirtis. Tik po filmavimo gal penketą kilometrų ėjau pėsčiomis, kad neapsivemčiau.“
Realiame gyvenime Monika gaminti mėgsta. „Virtuvė – mano antroji magija po kino“, – šypsosi ir prisipažįsta gaminanti savo didelėje namų virtuvėje daug.
Ypač mėgsta italų virtuvę, puikiai pavyksta lazanija, trintos sriubos ir daržovių patiekalai. Tik ne patiekalai iš žuvies, jūrų gėrybių ar grybų.
„Tai produktai, kurių nevalgau nuo vaikystės“, – sako.
Kulinarinio šou vertintojos vaidmenį kartu su virtuvės šefu Liutauru Čepracku ir prancūzą virėją vaidinančiu Leonardu Pobedonoscevu sukūrusi socialinių tinklų žvaigždė savo virtuvėje mėgsta ne tik gaminti patiekalus, bet ir šokti ar dainuoti.
„Esu gana linksmas žmogus, nuo vaikystės man patiko garsiai rėkauti, juoktis, vaipytis, tiesą sakant, ir dabar patinka. Atsikėlusi geros nuotaikos, greičiausiai virtuvėje šoksiu ir dainuosiu“, – pasakoja.
Pirmosios lietuviškos kulinarinės komedijos „Gardutė“ epicentre atsiduria intrigos televizijoje ir restorano virtuvėje. Filmo istorija, kurią parašė scenarijaus autorė E. Vertelytė, pasakoja apie dvi Kauno valgyklos „Gardutė“ darbuotojas Oną ir Saulę.
Jos abi – aistringos virėjos, tik viena – tikra kaimietukė, o kita – rimta, atsakinga vieniša mama. Vieną dieną Saulė be Onos leidimo jas įtraukia į aukštos klasės maisto gaminimo realybės šou, kurio pagrindinis prizas yra nuosavas restoranas. Jo, beje, labai nori ir viena itin patyrusi virtuvės šefė.
Šalies kino teatruose pirmoji lietuviška kulinarinė komedija bus pradėta rodyti nuo lapkričio 29 dienos. Filmo gamybą iš dalies finansavo Lietuvos kino centras ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, filmo partneris – „Nafta Films“.
Filmo anonsą rasite šioje nuorodoje:
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!