- Kriaušės, (apie vienas kg), 7 vienetai
- Kiaušiniai, (vienas ryšulėlių išorei patepti, du tešlai), 3 vienetai
- Cukrus, 50 gramų
- Kvietiniai miltai, 400 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Medus, skystas, 6 šaukšteliai
- Vanduo, šiltas, 0.5 stiklinės
- Druska, truputį
Gaminimas:
Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti tešlai pastovėti.
Tuomet iš tešlos reikia iškočioti nedidelį paplotėlį. Kriaušės apačioje išpjauti žiedelį, kad ten būtų galima užkišti tešlą. Kriaušes apibarstyti cukrumi, dėti ant tešlos paplotėlio ir apspausti kaip ryšulėlį. Kaip dekorą iš tešlos galima išpjauti lapelį ir pritvirtinti netoli tikrosios kriaušės kotelio. Tokius "kriaušių ryšulėlius" belieka sudėti į pabarstytą skardą, patepti plaktu kiaušiniu, cukrumi. Kepti apie 40 200C laipsnių karštumo orkaitėje.
Galima su mėtų ar melisų lapeliais ir plakta grietinėle.
Štai iš vieno kilogramo kriaušių gauti net du ryšulėlių su kriaušėmis!