Ką gi reikia valgyti, kad įdegis būtų gražus ir ryškus?
• Arbūzai, melionai, abrikosai, persikai, mangai, kokosai, moliūgai ir gervuogės turi savyje aktyviųjų medžiagų, padedančių žmogaus odai gaminti melaniną – tamsios spalvos pigmentą. Taigi, mėgaukitės šiais vaisiais. Juos vartodamos tapsite ne tik lieknesnės ir žvalesnės, bet ir pagražinsite savo odą.
• Morkose yra vitamino A, t.y. beta karotino, kuris taip pat skatina įdegį, tamsina odą. Prieš eidamos į pliažą, sukrimskite porą morkų arba išgerkite stiklinę šviežiai spaustų morkų sulčių.
• Išlaikyti gražią ir tamsią odos spalvą padeda bulvės, špinatai, rokforo sūris.
• Svarbu besideginant apsaugoti odą nuo kenksmingų saulės spindulių poveikio. Tą galite padaryti kasdien suvalgydamos 40 – 50 g pomidorų piurės arba 10 – 15 g alyvuogių aliejaus.
• Odos grožį taip pat lemia vitaminai E ir C, kurie padeda išvengti pigmentacijos. Vitamino E gausu aliejuose iš kviečių gemalų ir sojos, vitamino C – saldžiuosiuose žaliuose pipiruose, raudonuose pipiruose, krienuose, petražolėse, pomidoruose, kiviuose, apelsinuose, žemuogėse, juoduose serbentuose ir džiovintuose erškėtrožės vaisiuose.
• Valgykite žuvį, ypač skumbres, silkes, upėtakius. Jose esanti riebalų rūgštis omega – 3 padeda organizmui apsisaugoti nuo kenksmingų saulės spindulių.
Nepamirškite, kad mūsų oda yra jautri ir ją reikia saugoti nuo nudegimų. Įgauti tolygų įdegį, apsisaugoti nuo žalingų saulės spindulių ir išsaugoti tamsią odos spalvą vien tinkama mityba nepadės. Būnant saulėje būtina naudoti apsaugines priemones nuo ultravioletinių saulės spindulių ir nudegimų.