• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai pamačiau šias spurgas, iškart tariau - gaminsiu. Ir ne kitaip :) Šita savaitė tik dar labiau pastūmėjo mane išbandyt kitokias spurgytes. Nenusivyliau, kaip ir tikėjausi, labai skanu. Ačiū už receptą, Aguonėle :)

REKLAMA
REKLAMA

Originalus receptas:


  • 300 g apvaliųjų ryžiu

  • 300 ml pieno

  • 400 ml vandens

  • 80 g cukraus

  • 1 citrinos žievelė

  • 3 kiaušinių

  • 4 v.s. miltų

  • Žiupsnelio cinamono

  • 2 v.s. brendžio ( ar likerio, na ka po ranka rasite)

  • Aliejaus virimui, cukraus pudros pabarstymui;




Gaminimas:

REKLAMA

Ryžius užpilti pienu bei vandeniu, paskaninti cukrumi ir uždengus virti kol jie išvirs ir visa vandeni sugers (užtruks ~ 25-30min). Reikia nepamiršti, kad karts nuo karto reikia pamaišyti, nes jie mėgsta apačioje degti. Be to, jei matysit, kad ryžiai kieti, o vandens jau nebėra, tai galima dar truputėlį įpilti. Išvirusius leisti atvėsti. Aš juos viriau iš vakaro...

REKLAMA
REKLAMA

Atvėsusius ryžius perdėti į didesnį dubenį, į kurį sudėti likusius ingredientus ir užmaišyti tešlą. Ji bus lipni, bet drėgnomis rankomis galima lengvai formuoti graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Juos belieka tada tik įkaitusiame aliejuje iškepti, nuvarvinti ant popierinio rankšluostėlio aliejų, pabarstyti cukraus pudra ir skanauti .

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų