• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV laidų vedėja ir žurnalistė Renata Šakalytė-Jakovleva pažįstama ne vienam televizijos žiūrovui. Moteris visuomet juos pasitinka su šypsena, o savo laidos pašnekovus priima su begaline empatija ir rūpesčiu. Tačiau tai ne vienintelė moters veikla, kuri reikalauja didelio jos dėmesio. 

9

TV laidų vedėja ir žurnalistė Renata Šakalytė-Jakovleva pažįstama ne vienam televizijos žiūrovui. Moteris visuomet juos pasitinka su šypsena, o savo laidos pašnekovus priima su begaline empatija ir rūpesčiu. Tačiau tai ne vienintelė moters veikla, kuri reikalauja didelio jos dėmesio. 

REKLAMA

Kulinarinių pokalbių laidoje „Virtuvės istorijos“ Renata atskleis, kad šeimos puoselėjimas taip pat pareikalauja didelio įsitraukimo, todėl ne visuomet darbus ir šeimos reikalus pavyksta suderinti tinkamai, rašoma pranešime spaudai. 

Kaip teigs TV laidų vedėja, balansą jai padeda išlaikyti keletas dalykų. 

„Kartais visko suderinti nepavyksta, todėl reikia turėti pertrauką ar atostogas nuo turimų darbų, susidėlioti prioritetus. Tuomet ir atsiranda balansas. Visuomet reikia įsivertinti savo jėgas ir neapsimetinėti, kad yra gyvenime sričių, kurios nukenčia, jei kažkuriai vienai iš jų skiri daugiau dėmesio. Aš ne kartą esu sakiusi, kad mano prioritetas – šeima, vaikai ir sveikata“, – atviraus R. Šakalytė-Jakovleva. 

Kalbėdama apie šeimyninio gyvenimo užkulisius, moteris teigs, kad gaminti savo šeimos nariams mėgsta, tačiau visgi, kai kurių patiekalų ji neruošia. 

REKLAMA
REKLAMA

„Aš nesu pyragų ar tortų kepėja. Nekepu ir sausainių. Kartais, žinoma, išimčių būna. Tačiau aš gaminu maistą, kurį valgo mano vyras, vaikai ir draugai, todėl dažniausiai gaminu pagrindinius patiekalus. Tikrai ne desertus“, – apie maisto gamybą pasakos Renata. 

REKLAMA

Anot Renatos, vieną jos gaminamą patiekalą pamilo ne tik jos šeimos nariai, bet ir draugai. 

„Firminio patiekalo, tikriausiai, neturiu, bet legendiniu jau tapo mano gaminamas kugelis. Visuomet draugai sako, kad šis patiekalas jiems labai patinka. Jį kepiau ir per Naujuosius metus. Šį patiekalą aš labai mėgtu ir moku jį gaminti įvairiais būdais“, – kalbės TV laidų vedėja. 

Nors maisto gamyba neatsiejama moters kasdienybė, tačiau būtent dėl savo mitybos įpročių jai teko išgyventi ir sveikatos problemų. Norėdama jas išspręsti, Renata turėjo smarkiai pakoreguoti savo gyvenimo būdą. 

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas pasikeitė, kai aš susitvarkiau savo valgymo rėžimą. Visuomet tuo pačiu metu valgau pusryčius, pietus ir vakarienę. Taip pat sumažinau patiekalų porcijų dydžius ir atsisakiau įpročio persivalgyti. Anksčiau buvau linkusi tai daryti. Susitvarkiusi visus šiuos dalykus pastebėjau, kad pradėjo mažėti svoris. Žinoma, prie to teigiamai prisidėjo ir aktyvi, fizinė veikla, vandens vartojimas. Pakeisti mitybos įpročius pasirinkau todėl, kad vakarinis valgymas išprovokuodavo skrandžio problemas. Tuomet supratau, kad vakarienę turiu valgyti anksčiau“, – apie pasikeitusius mitybos įpročius pasakos pašnekovė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasakodama apie sveikatos pokyčius ir savo šeimą, Renata atviraus ir apie santykį su vyro mama. 

Kaip teigs TV laidų vedėja, puikūs santykiai su anyta leidžia joms praleisti nemažai laiko ne tik šeimos susibūrimuose. 

„Anyta yra labai gera mano draugė. Aš esu dėkinga visatai, likimui, kad su ja aš turiu tokį santykį. Pavyzdžiui, į Barseloną mes skridome drauge. Drauge aplankėme ir Romą, Londoną. Man su ja labai gera ir smagu. Tai yra labai didelė dovana ir vertybė turėti tokį santykį su anyta. Mitą, kad marti nesutaria su anyta aš daužau į šipulius“, – pasakos R. Šakalytė-Jakovleva. 

REKLAMA

Artėjant vienai gražiausių pavasario švenčių – Velykoms, moteris taip pat sutiks su anyta. 

Anot Renatos, tokios šventės būna labai įsimintinos, nes anyta palepina visą šeimą savo ruoštais patiekalais. 

 „Mūsų velykinis stalas būna gausus, nes dažniausiai Velykas švenčiame pas uošvius. Mano anyta gamina labai skaniai. Ji gamina įvairiausius firminius patiekalus – įvairiausių rūšių silkę, kiaušinius, kepsnius, vyniotinius. Pas mus švenčių stalas būna gausus, gražus ir skanus“, – apie artėjančią šventę pasakos pašnekovė. 

Kol laidos vedėja Ilona šnekučiuosis su Renata, laidos šefas, „Kamado Bono“ kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruoš spalvingą patiekalą – liulia kebabą. Juo ir pavaišins ryto viešnią. 

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais 10 val. tik per TV3! 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų