• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labai džiaugiuosi, kad pabandžiau pasigamint šį desertą. Puikumėlis. Galvojau, kaip čia apibūdinti. Išgirdau būdvardį "skanus". Tinka.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, reikėjo:


  • keleto stiebų rabarbarų

  • šaukšto cukraus

  • poros šaukštų uogienės (naudojau braškių-rabarbarų. Labai tiko)

  • 200g varškės kremo su vanile (galima naudot kitokią kreminę varškę])

  • 125ml plakamosios grietinėlės


Sluoksniuotos tešlos pagaliukams tik:

REKLAMA

  • lakštelio ar dviejų sluoksniuotos tešlos

  • cukraus

  • cinamono (nebūtina)


Gaminau šitaip va:



Sluoksniuotą tešlą atšildžiau, apibarsčiau cukrumi, cinamonu, supjausčiau neplačiomis juostelėmis. Kepiau iki 200C įkaitintoj orkaitėj kol gražiai parudavo.

Rabarbarus nulupau, supjausčiau, išviriau vandeny, pasaldintame šaukštu cukraus. Nukošiau, rabarbarus dėjau į dubenėlį, pridėjau uogienės ir pasidarbavusi trintuvu gavau gražią vientisą tyrelę. Vanduo, likęs nuo virtų rabarbarų gali būti (ir, sakyčiau netgi turi būti) panaudotas, t.y. skaniai išgertas.

REKLAMA
REKLAMA



Grietinėlę išplakiau, pridėjau varškę, viską gerai išmaišiau. Rabarbarų tyrelę pyliau į stiklines, ant viršaus su konditerinių švirkštu užpurškiau grietinėlę. Įsmeigiau išsikeptus pagaliukus - puikus panaudojimas - su jais ir valgoma, nereikia šaukštelių :)

Taigi toks tas desertas. Gardu.

Skanaus!!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų