„Beatos virtuvėje“ naujajame sezone jau spėjo pasisvečiuoti TV3 laidų vedėja Agnė Grigaliūnienė, TV3 dvidešimtmečio muzikinio projekto „X Faktorius“ vedlys Saulius Urbonavičius-Samas bei TV3 Orų pranešėjas Naglis Šulija. Šio, antradienio, vakaro laidos tema – neeilinė – „Supakuoti pietūs“, todėl ir svečiai – dirbantys išskirtinį darbą. Nors tiek Renata, tiek Rokas mėgsta suktis virtuvėje, abu sako, jog prieš tiesioginį eterį stengiasi nevalgyti.
„Geriausias maistas vakare man yra vanduo, tačiau į darbą visada atsinešu visko po nedaug ir pavalgau, kai turiu pertrauką tarp Žinių ir Vakaro Žinių“, – sako R. Šakalytė.
Renatos kolega R. Petkevičius mėgsta pirkti maistą išsinešimui iš savo pamėgtų įstaigėlių, tad darbe belieka jį pasišildyti: „Kai pavalgau – aptingstu, nurimstu ir į gyvenimą paprasčiau imu žiūrėti. Jei suklystu skaitydamas žinias, bet pavalgęs, tai problema atrodo kur kas mažesnė, negu jei būčiau alkanas.“
„Supakuoti pietūs“ yra viskas, ką nesudėtinga paruošti, supakuoti ir transportuoti. „Šįkart laidoje gaminsime mišraines, keksiukus, kurie visai ne saldūs, o su kukurūzais ir pomidorais bei eksperimentuosime populiaraus amerikietiško kepinio – kukurūzų duonos – tema. O kur dar avižiniai, sveikuoliški batonėliai be cukraus ir gardūs suktinukai“, – antradienio vakaro receptų ragina nepraleisti B. Nicholson.
Beatos Nicholson kukurūziniai keksiukai (nuotr. TV3)
Beatos Nicholson kukurūziniai keksiukai, pilni gėrybių „A La Cornbread“
Jums reikės:
1 aitriosios paprikos arba kelių šaukštų konservuotų jalapeno aitriųjų paprikų
180 g miltų
2 kiaušinių
150 g natūralaus jogurto
Didelės saujos mažų pomidoriukų
Saujelės žalių ir juodų alyvuogių
3 kupinų šaukštų, arba 100 g, kukurūzų kruopų
Ryšulėlio kalendros žolės
2 kiaušinių
60 ml saulėgražų arba rapsų aliejaus
2 šaukštų (40 g) rudojo cukraus
1 šaukstelio druskos
1 šaukštelio kepimo miltelių
Gaminimas:
Pasiruošiame keksiukų kepimo formą. Sudedame popierines keksiukų formeles.Į dubenį suberiame miltus, kukurūzų kruopas, įberiame druskos, cukraus ir kupiną šaukštelį kepimo miltelių.Kitame dubenyje sumaišome 2 kiaušinius, 150 ml natūralaus jogurto ir 60 ml aliejaus.Iš aitriojo pipiro išimame sėklytes ir jį smulkiai sukapojame peiliu, susmulkiname kalendros žolę, alyvuoges. Visus susmulkintus prieskonius beriame į dubenį su kiaušinio, aliejaus ir jogurto plakiniu.Gautą masę supilame į dubenį su miltais ir kruopomis ir gerai išmaišome šaukštu. Tešla turi būti tiršta.Po šaukštą ar du tešlos atsargiai dedame į kiekvieną keksiuko formelę.Pabaigoje kubeliais supjaustome mažus pomidoriukus ir po kelis jų gabalėlius pirštais įspaudžiame į kiekvieno keksiuko tešlą.Keksiukus pašauname į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę ir kepame apie 30 minučių.
Skanaus!