Populiaru šioje šalyje pietauti restoranėliuose. Jų interjeras labai kuklus ir paprastas, maistas skanus ir šviežias. Pietūs restorane su visais komponentais ir vyno taure kainuoja 5 eurus. Nuo Joninių prasidėjęs sardinių sezonas tęsiasi iki pat spalio pabaigos. Tuomet oras kvepia ant grotelių iškeptomis sardinėmis. Portugalai mielai valgo ryžius ir įvairias pupeles.
Doro (Douro) vyno regiono rūsiuose laikomas saldus vynas. Portugalai kasdien gurkšnoja vyną, tačiau girti nevaikšto. Suprantama, šiuos pomėgius lydi antsvoris, kepenų suriebėjimas, padidėjęs cholesterolis, tačiau portugalams dietos nerūpi, jie – nepakartojami gurmanai, pietaudami jau kalba apie tai, ką valgys vakare. Maistas ir vynas pirmiausia yra bendravimo forma. Vakarienė – būtinybė. Klega kaip žasys, garsiai juokiasi.
Manekenių kultas portugalams svetimas. Svoris ir amžius čia niekam nerūpi, kas gali, visi dirba, džiaugiasi gyvenimu. Portugalai ne tik bendrauja prie stalo po tris valandas, ypač savaitgalį, bet ir suranda laiko sportui. Maistas ir futbolas yra portugalų religija. Jie bėgioja, lanko sporto klubus. Palei Atlantą yra nutiestos ilgos promenados, pakeliui ir miesto aikštelėse pilna treniruoklių. Prie vandenyno kuriasi vis daugiau kavinių, kuriose kai tik geras oras, visada pilna žmonių.
Šilti ir paprasti portugalai labai didžiuojasi savo šalimi, per įvairias šventes puošiasi tautiniais drabužiais ir dažnai kelia savo tautinę vėliavą. Į akis krenta gaidys – meilės, teisingumo ir šviesos simbolis.