išmušta karbonadinė mėsa
jūros druska
įvairūs žalumynai
kiaulienos prieskoniai
aliejus
spanguolių arba bruknių džemas
1 šaukštas cukraus
raudonas vynas
provanso žolelės
obuoliai
Gaminimas:
Mėsą pabarstome druska, žolelėmis ir prieskoniais. Apkepame iš abiejų pusių ant nedidelio kiekio aliejaus. Į likusį aliejų keptuvėje įpilam šlakelį raudono vyno, išmaišome. Galima įdėti dar prieskonių. Obuolius perpjauname pusiau, nulupam, išimam sėklides. Į puodą įpilame vandens, kad obuolį apsemtų iki pusės. Užverdame, beriam šaukstą cukraus, dedame obuolio pusę ir kiekvieną puselę po 2 minutes paverdame. Į obuolį, kur buvo sėklidės, dedame šaukštelį spanguolių džemo. Į lėkštę dedame porą kepsnelių, per vidurį obuoliuką, šone pilame vyno padažą. Tiekiam su bulvių koše arba ryžiais. Skanaus.