• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net ir pats naudingiausias maistas gali būti pavojingesnis skrandžiui nei bulvių traškučiai ar dešrainiai su sūrainiais. Amerikiečių specialistai sudarė produktų, kurių galima aptikti kone kiekvienos šeimos šaldytuve, ir kuriais per pastaruosius 20 metų buvo apsinuodijama dažniausiai, sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Juodosios alyvuogės

Nemaža dalis prekybos centruose parduodamų juodųjų alyvuogių iš tiesų yra geležies gliukonatu nudažytos žalios alyvuogės. Todėl jose, aišku, daug mažiau naudingųjų medžiagų. Valgant daug dažytų alyvuogių organizme gali susidaryti geležies perteklius.

REKLAMA

Virtos dešros ir dešrelės

Šiuose produktuose yra daug „paslėptų“ riebalų, kurie gali būti antsvorio ir „blogojo“ cholesterolio pertekliaus priežastis. Kokybiškos virtos dešros ar dešrelių kilogramas neturėtų kainuoti daug pigiau nei kilogramas žalios mėsos. Kuo pigesni yra šie produktai, tuo daugiau juose yra priedų. Sotu? Taip. Naudinga? Ne.

REKLAMA
REKLAMA

Bulvės

Ši daržovė kaip joks kitas produktas sugeba „sutraukti“ patogeninius mikrobus, galinčius sukelti daugybę ligų. Ypač kai jų dedama į įvairias salotas ar mišraines. Dažniausiai tokiose bulvėse aptinkama salmonelių, žarnyno lazdelių, taip pat dizenterijos sukėlėjų.

Krabų lazdelės

Kaip žinia, jos tik taip vadinasi, nes krabų mėsos ten nė su žiburiu nerasi. Jų sudėtyje yra žuvies faršo, bet daugiau krakmolo, druskos, cukraus, vandens, na, ir aišku konservantų, skonio stipriklių ir t.t. Taigi šio produkto maistingumas – lygus nuliui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žalumynai

Labai dažnai žmonės apsinuodija žalumynais. To priežastis – grunte besiveisiančios bakterijos ir virusai. Maža to, žalumynų lapuose ir stiebuose kaupiasi ir konservuojasi kenksmingosios dirvožemio medžiagos.

Rūkyti gaminiai

Juose gausu kancerogenų. Be to, dauguma rūkytų gaminių iš tiesų yra mirkyti, nes tai yra daug pigesnė (bet ar sveikesnė?) technologija.

REKLAMA

Sūriai

Sūriuose taip pat galima aptikti patogeninių mikroorganizmų, ypač jei produktas gaminamas namų sąlygomis iš nepasterizuoto pieno. JAV specialistai perspėja, kad rizikos zonoje yra nėščiosios, kurios per dažnai valgo fetos, bri ar kamambero rūšių sūrio. Juose gali daugintis bakterija, kuri sukelia listeriozę.

Pomidorai

Iš daržovių būtent pomidorai dažniausiai tampa apsinuodijimų priežastimi. Bakterijos į daržovę patenka pro pažeistą odelę. Jei tokį pomidorą valgysite termiškai neapdorotą, rizikuojate susirgti. Dažniausiai pomidoruose dauginasi salmonelės ir noroviruso sukėlėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų