230 g lieso varškės sūrio
2 šaukštai laiškinio česnako, susmulkinto
2 šaukštai pieno
1-2 šaukštai šviežių krapų, susmulkintų
1 skiltelė česnako, susmulkinta
1 šaukštas citrinų sulčių
0,5 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
1 šaukštas alyvų
0,25 šaukštelio druskos
8 lazanijos lakštai
24 šparagai (Šparagai)
170 g plonai supjaustytos rūkytos lašišos
8 ilgi laiškinio česnako laiškai
Gaminimas:
1. Nedideliame inde sumaišykite varškės sūrį, susmulkintą laiškinį česnaką, pieną, krapus, česnaką, citrinos sultis ir pipirus; atidėkite.
2. Dideliame puode užvirkite 3 litrus vandens ir aliejų; sudėkite druską ir lazanjos lakštus. Virkite makaronus 10-12 minučių arba kol makaronai bus beveik minkšti.
3. Tuo tarpu nupjaukite sukietėjusias šparagų dalis. Jei reikia, sutrumpinkite šparagus iki 12 cm. Sudėkite šparagus į makaronus; virkite dar 3 minutes. Nupilkite vandenį; perpilkite šaltu vandeniu. Vėl nupilkite vandenį ir nusausinkite makaronus sausais popieriniais rankšluosčiais.
4. Ant kiekvieno lazanjos lakšto vienodu sluoksniu paskirstykite po apie 2 šaukštus sūrio mišinio. Padalinkite lašišą vienodai tarp makaronų, sudėdami vieną sluoksnį lašišos ant kiekvieno lakšto. Tada ant kiekvieno lakšto padėkite po 3 šparagus, palikdami jų galus iškištus už krašto. Suvyniokite kiekvieną makaroną. Užriškite šviežiu laiškinio česnako laišku.
Gamybos laikas: 40 min.