• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žurnalistės, nuomonės formuotojos Faustos Marijos Leščiauskaitės sekėjai žino, kad ji turi didelę aistrą gastronomijai ir skaniam maistui. Tačiau moters teigimu, pastaruoju metu net apsilankius garsiuose restoranuose tenka nusivilti, mat paslaugų kokybė visai neatitinka kainos. 

Žurnalistės, nuomonės formuotojos Faustos Marijos Leščiauskaitės sekėjai žino, kad ji turi didelę aistrą gastronomijai ir skaniam maistui. Tačiau moters teigimu, pastaruoju metu net apsilankius garsiuose restoranuose tenka nusivilti, mat paslaugų kokybė visai neatitinka kainos. 

REKLAMA

Socialiniame tinkle „Facebook“ Fausta paviešino įrašą, kuriame rėžė uždaranti valgymus mieste ir išdėstė priežastis, dėl kurių jaučiasi taip, tarsi iš žmonių būtų tyčiojamasi. 

Šiuo įrašu ji sutiko pasidalyti ir su naujienų portalu tv3.lt. 

Fausta Marija Leščiauskaitė išklojo viską, ką galvoja

„Šiandien galutinai uždariau valgymus mieste.

Kaip žinia, aš esu didelė gastronomijos ir maisto apskritai gerbėja. Man neužtenka pavalgyti lyg kuro užsipilti. Esu talentingų šefų gerbėja, gastronominius gidus, kaip Michelin, Gambero Rosso, Slow Food, Gault et Millau, skaitau kaip grožinę literatūrą. Kad geriau suprasčiau gastronomijos meną ir maistą, mokiausi someljė mokykloje. Maistas yra mano religija.

REKLAMA
REKLAMA

Bet aš taip nebegaliu, gana tyčiotis, jomajo.

Restoranų asociacija kone kas savaitę leidžia ašaringus pranešimus spaudai, kaip maitinimo sektorius grimzta į gilią subinę. Keliama panika, kad vienas po kito užsidaro restoranai. Ir neva viskas – dėl nubrauktos PVM lengvatos.

REKLAMA

Neskaitant Čepracko „Gastronomikos“, kurios užsidarymas jau seniai seniai sklandė ore tarp gastronominio pasaulio žinovų, mylėtojų ir veikėjų, jūs buvote tose užsidariusiose vietose? Valgėte? Į daugumą jų su šautuvu, įremtu į galvą, neičiau. Man keista, kad jie veikė, ne kad užsidarė.

Ko einama į restoraną? Na, dienos pietų žmonės eina maisto-kuro. Nori sočiai, paprastai, skaniai ir nebrangiai. O kitais kartais? Aš einu arba šefo talento, t.y. kad pati taip nei sugalvočiau, nei pagaminčiau, arba produktų, kurių pati lengvai negausiu, arba maisto, kurį beprasmiškai ilgai namie gaminti.

REKLAMA
REKLAMA

Ką gaunu 9 iš 10 atvejų? Kažką, ką pati pagaminčiau greičiau, skaniau, kokybiškiau. Ir perku tai už brangiai. Ant bulkos skūpios suvalkietės iš pasakų patepliota avokadu, uždėtas kiaušinis ir patrupinta žolyčių – iš jūsų bus 14 eurų, ačiū. Šiandien valgiau 8 makaronus už 23 eurus su kokiomis 3 susmulkintomis krevetėmis ir tiek pat kalmarų žiedelių, dabar kyla rūgštis, nors mano skrandis tvirtas kaip darbinis arklys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai nebūtinai neskanu. Bet mokėti brangiai už vidutinišką? Kita vertus, dažnai būna ir neskanu.

Be jokio širdies skausmo esu už vakarienę dviems mokėjusi 1000 eurų. Ir už tą kokybę mokėčiau dar. Ten gavau meną, išskirtinį talentą, performansą, retus produktus.

Tačiau mane glumina, kaip be 100 eurų Vilniuje retai bepavalgysi ir net Michelininės vietos į lėkštę padrėbia tuos pačius Sanitexo produktus.

REKLAMA

Man nuoširdžiai atrodo, kad iš mūsų tyčiojasi. Ir pykite ant manęs kiek norite. Vadinkite susireikšminusia. Nepatenkinta. Tebūnie.

Bet namie mes taip skaniai ir kokybiškai valgome. Ir mažų mažiausiai keista, kad 97 procentai restoranų (taip, yra tie keli, į kuriuos vis dar tikrai smagu ateiti) negali pasistiebti iki tokios savamokslės, kuri tikrai niekada nesijautė net arti to, kad atidarytų restoraną“, – socialiniame tinkle rašė F. M. Leščiauskaitė. 

As visiskai pritariu Faustai!Porcijos mazos,maistas nekokios kokybes o kainos kosmines gerai tegu bankrutuoja!
Buvo geri skanūs patiekalai, kol nepalie
Buvo geri skanūs patiekalai, kol nepalie
Buvo london grill kol nepriėmė į virtuvę kitos šalies atstovų, hamburgeris tapo su mažiau mėsos, bulvių irgi, tik gėrimo nepavyko ir buteliuko išgerti,.o gal skiedžai su vandeniu. Galite vilniaus akropolio london grill virtuvėje pažiūrėti dirbančius žmones, nevalgysiu ten nieko...
svarbiausia info - apie 1000 kainuojančias vaišes su buvusiuoju. Nebe tie laikai, vaikščiosite "degustuoti" dabar atskirai. Nelabai įdomu skaityti, kaip turinio kūrėja pasakoja apie savo fiziologinį turinį ir jo reakcijas į mišelino žvaigždutes. Bet dabar esame pasirengę sužinoti, kada kalasi dantukai, pirmi žingsneliai, pirmi žodeliai, pirmas vaikiškų patiekalų degustavimas, sniego senio lipdymas. Galima paraštyti apie tėvo svarbą vaiko auklėjime.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų