Daugelis sveikos mitybos žinovų tvirtina, kad norint ne tik gerai atrodyti, bet ir puikiai jaustis, svarbiausia – pavalgyti ryte. Visuomet puikiai atrodanti operos solistė Kristina Zmailaitė atskleidė, kad jos šeimoje nei viena diena nepraeina be šeimyninių pusryčių.
„Pusryčiaujame visada, kiekvieną rytą. Jeigu tai ir ankstyvas rytas, kada reikia skubėti į mokyklą, vis tiek mes pusryčius valgom kartu“, - tikino K. Zmailaitė ir pridūrė: „Pusryčiai mums yra šventas reikalas“.
Nors darbo dienomis reikia skubėti ir tuo metu dažniau renkasi pusrytinę košę, savaitgaliais šeima yra linkusi pasilepinti: „Sekmadieniais – sekmadienio blynai ar kažkoks ypatingesnis patiekalas. Stengiamės paeksperimentuoti, pusryčiams dažnai ieškome patiekalų knygose arba internete“.
„Kai yra šiek tiek daugiau laiko, tai aišku, tada gaminame kažkokius sudėtingesnius, ilgiau užtrunkančius patiekalus: blynelius arba kažkaip ypatingiau kepame kiaušinį“, - pusryčių idėjomis dalinosi operos solistė.
Moteris atskleidė, kad virtuvėje galimybę pasireikšti turi visi šeimos nariai: „Dukrytė jau moka gaminti, yra ne vieną kartą iškepusi mums pusrytinių blynų. O mes su Edmundu – kas pirmesnis atsikelia, kam didesnis įkvėpimas, tas ir gamina pusryčius”.
Šeima stengiasi maitintis sveikai ir atkreipia dėmesį į tai, ką deda ant stalo. „Yra tam tikri produktai, kuriuos valgant ryte, apsunksta organizmas, tai mes stengiamės jų nevalgyti ir saugome savo sveikatą”, - tikina K. Zmailaitė.
Kai šeima nusprendžia negaminti maisto namuose, o pasilepinti gardžiais patiekalais mieste, dažniausiai renkasi prancūzišką virtuvę ir turi išsirinkę savo favoritus.
„Prieš porą metų draugai mus pasikvietė pas Liutaurą ir kol kas man šita virtuvė yra viena iš mėgstamiausių ir įspūdingiausių“, - pridūrė operos solistė, su šeima sekmadienį atvykusi pusryčiauti pas žinomiausią šalies virtuvės šefą L. Čepracką.