• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Publicistinės laidos vedėja, žurnalistė Audrė Kudabienė – tikra televizijos profesionalė, žavinti ne tik savo talentu bei aštriu protu, bet ir paslaptingumu. Tačiau kokia Audrė yra namuose? Be kokių ingredientų ir patiekalų ji neįsivaizduoja savo kasdienybės ir ar išvis mėgsta kulinarinius eksperimentus? Apie visa tai žinoma moteris papasakos jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“.

Publicistinės laidos vedėja, žurnalistė Audrė Kudabienė – tikra televizijos profesionalė, žavinti ne tik savo talentu bei aštriu protu, bet ir paslaptingumu. Tačiau kokia Audrė yra namuose? Be kokių ingredientų ir patiekalų ji neįsivaizduoja savo kasdienybės ir ar išvis mėgsta kulinarinius eksperimentus? Apie visa tai žinoma moteris papasakos jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“.

REKLAMA

Šįkart pas laidos vedėją Iloną Juciūtę užsuks garsi žurnalistė A. Kudabienė, jau daugiau nei 20 metų dirbanti publicistinėje „Prieš srovę“ laidoje.

Kaip įprasta šio sezono „Virtuvės istorijose“, viešnia laidos vedėjai atskleis savo mėgstamiausių ingredientų trejetuką, iš kurių Ilona paruoš ypatingą patiekalą. 

Audrės trijulė – burokėlis, čiobrelis ir graikiniai riešutai – bus panaudoti išties netradiciškai. Ilona sukurs pastą su burokėlių kremu!

REKLAMA
REKLAMA

Toks patiekalas gerokai nustebins laidos viešnią, mat kasdienybėje Audrė pripažins besirenkanti paprastumą.

„Nėra nevalgomų dalykų, tad labai tikiuosi, kad ir šį patiekalą suvalgyti pavyks“, – juokaus žinoma žurnalistė.

REKLAMA

Laidos vedėjai Ilonai pasiteiravus, kodėl Audrė išskiria būtent šiuos tris ingredientus, A. Kudabienė nustebins ir čia, mat viskas jos namuose yra gerai apgalvota.

„Visi mano pasirinkti ingredientai turi savo istorijas. Pavyzdžiui, burokėlis man yra daržovė numeris vienas. Jeigu būtų badas, maras, karas ar dar kažkoks baisus nutikimas, turėdami burokėlių – tikrai išgyventume“, – apie savo mėgstamiausią daržovę pasakos Audrė.

REKLAMA
REKLAMA

O štai aromatingasis čiobrelis, anot jos, tinka visur. Nenaudoti jo neįmanoma dar ir todėl, kad žolelė ypač gausiai auga ir aplink žurnalistės namus.

„Gyvenu netoli didžiulių laukų, kur ir auga šis prieskonis. Visada galiu išeiti jo pasiskinti, nes man jis visuomet po ranka. Čiobrelį gali panaudoti visur – maisto gamyboje, arbatose ir net marinavime“, – vardins žurnalistė.

Taip bepasakodama apie savo mėgstamiausius ingredientus, Audrė prisimins ir vaikystę, kurią praleido Dzūkijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne paslaptis, kad šis kraštas garsėja grybais ir uogomis, kurių, rodosi, ten visuomet yra apstu. Tačiau kodėl tuomet, pavyzdžiui, grybų, nėra tarp Audrės TOP trijų ingredientų?

„Anksčiau gyvenau nuostabiame, gražiame ir mažame miestelyje – Varėnoje. Turbūt daugelis pasakytų, kad vienas iš mano iš TOP ingredientų privalėjo būti grybai, bet taip tikrai nėra. Tikros dzūkaitės juos parduoda, o ne pačios grybus valgo“, – juoksis A. Kudabienė.

REKLAMA

Audrės vaikystė – kupina širdžiai mieliausių skonių, kurie iki šiol kelia nostalgiškus prisiminimus. O ypatingus sentimentus ji jaučia vienam daugelio pamėgtam desertui.

„Iš vaikystės labiausiai prisimenu bulves ir jų patiekalus. Taip pat nostalgiją kelia makaronai ir mano mėgstamiausias desertas – „Kuršėnų“ vyniotinis. Vaikystėje, susitaupiusi kelias kapeikas, į iš tolo cinamonu, varške ir vanile kvepiančią miesto kepyklėlę bėgdavau tam, kad nusipirkčiau mažą, delne telpantį „Kuršėnų“ vyniotinio gabalėlį. O kadangi jis būdavo tiesiog nuostabaus skonio, linksmiausia šios istorijos dalis yra ta, kad jį visą suvalgydavau dar eidama namo“, – šypsosis Audrė.

REKLAMA

Paklausta, kokių įpročių savo namų virtuvėje ji laikosi dabar, Audrė neslėps – čia jos dažnai nesutiksite. Itin užimta moteris gamina tik greitai, paprastai ir... daug!

„Maisto kiekvieną dieną tikrai negaminu, o jei ir gaminu, tai labai greitai ir paprastai. Mėgstu gaminti tokius patiekalus, kurių užtektų ir dar kelioms ateinančioms dienoms. Pavyzdžiui, tai gali būti sriuba ar troškinys. Tokiu būdu nereikia stovėti prie puodų kiekvieną mielą dieną“, – pasakos laidos viešnia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol Ilona ir laidos viešnia gamins makaronus su burokėlių kremu, kuriuos pagardins įvairiais sūriais, čiobreliu ir riešutais, grilio guru Robertas Svetlauskas paruoš tikrą lietuvišką svajonę, kuriai bus neįmanoma atsispirti!

Jis TV3 televizijos žiūrovams atskleis, kaip kepsninėje pagaminti itin traškius ir gardžius bulvinius blynus, kuriuos pagardins ne įprastais spirgučiais, bet prabangiaisiais upėtakio ikrais. 

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.

megstat ciobreli,tai pameginkit raudoneli,labai panasus i ciobreli,tinka visur ir i mesa ir arbatos nuostabios,mai tai nr1
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų