„Ar esi valgęs gogel mogel?“ – smalsiai paklausė Nijolė. Šefas Dainius iš pradžių atsakė neigiamai, tačiau po akimirkos prisiminė, kad vaikystėje vis dėlto teko ragauti. „Kiaušinio tryniai“, – tarstelėjo Nijolė.
Tada ji pasidalijo asmenine patirtimi: „Mano vyras dvi dienas vos nemirė nuo mano pagaminto gogel mogel. Dabar šis desertas jau nebepopuliarus?“ – svarstė ji. Šefas Dainius patvirtino, kad gogel mogel tikrai prarado savo populiarumą.
Nijolės Pareigytės vyras vos „nemirė“ suvalgęs šį produktą
Dainininkė taip pat iškėlė klausimą dėl galimos rizikos sveikatai: „Pavojinga, sakyčiau, ne? Salmonėlė?“. Šefas Dainius pritarė, kad vaikams šis desertas gali būti rizikingas.
Gogel mogel – tai tradicinis desertas, gaminamas iš plaktų kiaušinio trynių su cukrumi. Nors jis daugeliui kelia nostalgiją, šiandien vis dažniau kyla diskusijų dėl jo saugumo dėl galimos salmoneliozės rizikos. Specialistai rekomenduoja rinktis termiškai apdorotus kiaušinius arba naudoti pasterizuotus produktus.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!