Grupės „69 danguje“ narė Nijolė Pareigytė, susirūpinusi savo svoriu ir norėdama sustiprinti imunitetą, nutarė pasidaryti kraujo tyrimą ir pradėti maitintis pagal kraujo grupę.
„Pastaruoju metu priaugau šiek tiek svorio. Tam turėjo įtakos nereguliari mityba, ilgos valandos, praleistos automobilyje keliaujant į koncertus ir iš jų. Dėl nuolatinio skubėjimo dažniausiai maitindavomės greitais užkandžiais degalinėse. Po koncertų grįžti namo naktį, miegi iki pietų. Geriausiu atveju. Vakare bėgi į susitikimus, prisivalgai. Taip sėkmingai svoris ir auga, - šypsosi Nijolė. - Be to, vakarėliai, užterštas oras lemia odos problemas.“
Norėdama atsikratyti nesveikos mitybos įpročių, mergina nutarė apsilankyti klinikoje, kurioje pagal kraujo grupę nustatomas organizmui reikalingų maisto produktų sąrašas.
„Prieš tai buvau skaičiusi, kad mano kraujo grupės žmonėms rekomenduojama valgyti kuo daugiau pieno produktų. Tačiau po atlikto kraujo tyrimo paaiškėjo, kad man jų valgyti negalima. Kaip man gydytojai klinikoje patikino, kiekvienam žmogui, nesvarbu, net jei jie yra tos pačios kraujo grupės, ne visada tinka vienodi maisto produktai. Taigi tikėk kuo nori“, - juokiasi N.Pareigytė.
Atlikėja sutinka su nuomone, jog ką labiausiai mėgsti, to dažniausiai ir negalima. „Dievinu pieno produktus. Taip pat mėgstu vištieną, pusryčiams - avižų dribsnių košę. Bet būtent jų man valgyti ir nevalia. Rekomenduojama maitintis žuvimi, kalakutiena. Beje, žuvies man reikia valgyti daugiau nei mėsos. O aš juk esu klaipėdietė, mama kone kasdien gamindavo žuvį... Per tiek metų jos jau esu kaip reikiant atsivalgiusi“, - šypsodamasi aiškina ji.
Nijolė atvirauja, kad maitintis pagal kraujo grupę nutarė ne tik norėdama padailinti savo kūno linijas, bet ir sustiprinti imunitetą.
„Pastebėjau, kad net jei pabusdavau puikiai išsimiegojusi, vis tiek jausdavausi pavargusi. Trūkdavo jėgų, nuotaikos“, - prisimena prieš kelias dienas kitaip maitintis pradėjusi „69 danguje“ narė.
Visai neseniai N.Pareigytei prasidėjo sesija. Tad naudodamasi proga, kad namie prie knygų ji gali praleisti daugiau laiko, stengiasi pasilepinti savo pačios gamintu maistu.
„Pati gaminu ir salotas, ir žuvį. O degalines, kuriose kvepia dešrainiai, stengiuosi lenkti iš tolo, - juokiasi Nijolė. - Kadangi daug mokausi, stengiuosi suvalgyti bent vieną plytelę juodojo šokolado. Nors jo ir nemėgstu. Tiesa, džiaugiuosi bent tuo, kad kavos negeriu. Juk daugumai jos labai sunku atsisakyti. Bet turiu kitą sunkumą. Man negalima gerti juodosios ir žaliosios arbatos, o jas taip mėgdavau. Tenka tenkintis vaisine.“
Paklausta, ar pakeitusi įprastus mitybos įpročius nesijaučia prievartaujanti savęs, N.Pareigytė susigėsta - pirmosiomis dienomis ji neiškentė nesukčiavusi.
„Po pusryčių neiškenčiu bent poros šaukštų nenugriebusi grūdėtosios varškės. Negaliu atsispirti pieno produktams, kuriuos dievinu“, - šypsosi ji.
Edita MAŽELYTĖ
„Vakaro žinių“ nuotr.