47 metų J. Barberis – jau septintos kartos ūkininkas. Mintis gaminti pieno degtinį jam kilo pažiūrėjus dokumentinį filmą apie Tuvos respubliką Rusijoje, pietiniame Sibire, kur gyventojai gamina degtinę iš jakų pieno. Suintriguotas šios idėjos, 250 karvių savininkas ėmė eksperimentuoti. Tai užtruko trejus ilgus metus, bet rezultatas, anot maisto ir gėrimų ekspertų, išties įspūdingas, rašo odditycentral.com.
J. Barberio technologija – pirmiausia atskirti varškę ir išrūgas. Varškę jis naudoja sūrių gamybai, o išrūgos fermentuojamos, naudojant tam tikros rūšies mieles, kurios cukrų paverčia alkoholiu. Po distiliavimo gėrimas apdorojamas specialiu maišymo procesu, o galutinis produktas dar tris kartus filtruojamas ir rankomis supilstomas į butelius. Pagaminta iš natūralaus karvių pieno, „Black Cow“ degtinė, kaip teigiama, yra itin švelnus, kreminės tekstūros gėrimas.
Sulaukus palankių kritikų atsiliepimų, „Black Cow“ degtine buvo pradėta prekiauti prabangausiuose Anglijos restoranuose. Pirmosios pasaulyje degtinės iš karvės pieno kaina – 27,85 svaro (apie 114 Lt) už 700 ml butelį ir 22,85 svaro sterlingų (apie 93 Lt) už 500 ml butelį.