• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio vakarą menininkė ir televizijos laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė ir virtuvės šefas Reinaldas Janonis kvietė svečius į virtuvę. Tą vakarą „Čiop Čiop“ kulinarijos studijoje buvo gaminamas sveikas desertas, kuriame nėra nė truputėlio cukraus. Taip jiedu ragino svečius rūpintis ne tik išvaizda bet ir sveikata – įprastą cukrų pakeisti tikru perversmu virtuvėje tapusia medaus žole, visame pasaulyje dar žinoma stevijos vardu. Į jaukią kulinarijos pamoką susirinko ir sveikai mitybai neabejingos Lietuvos įžymybės. Deserto gaminimo paslapčių mokėsi dainininkė Evelina Anusauskaitė su mama Jurga Anusauskiene. Medaus žolės paragauti susigundė ir iliuzionistas Mantas Wizard bei jo šokėja Kristina Tarasevičiūtė. Mantas buvo vienas pirmųjų svečių susigundžiusių paragauti ir pačios medaus žolės. „Ar nieko nenutiks, jei jos paragausiu?“, - juokėsi magas. Patikintas, jog medaus žole galima gardinti ne tik patiekalus ir gėrimus, bet net ir pakeisti saldainius, iliuzionistas liko maloniai nustebintas neįprastu šio augalo saldumu. Susibūrę aplink virtuvės stalą vakaro svečiai gamino ne tik gardų, bet ir labai sveiką desertą – bananų ir avokadų kremą su džiovintais vaisiais. Skaniais eksperimentais garsėjantis jaunasis virtuvės šefas Reinaldas Janonis nė vieno nepaliko be darbo. Evelinai Anusauskaitei teko pareiga maišyti kremą, jos mamai Jurgai supjaustyti šviežius bazilikus, o Mantas Wizard stojo prie viryklės. Surengti susitikimą virtuvėje ragaujant sveiką desertą paskatino noras papasakoti apie Lietuvoje dar mažai žinomą natūralų saldiklį Steviozidą. Iš stevijos augalo arba tiesiog medaus žolės gaminamas saldiklis yra net 200 kartų saldesnis už cukrų, tačiau neturi kalorijų. Dėl šių savybių saldiklis yra saugus vartoti netoleruojantiems gliukozės žmonėms, diabetikams, ar tiesiog norintiems nekenkiant sveikatai riboti per dieną suvartojamų kalorijų kiekį.

Trečiadienio vakarą menininkė ir televizijos laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė ir virtuvės šefas Reinaldas Janonis kvietė svečius į virtuvę. Tą vakarą „Čiop Čiop“ kulinarijos studijoje buvo gaminamas sveikas desertas, kuriame nėra nė truputėlio cukraus. Taip jiedu ragino svečius rūpintis ne tik išvaizda bet ir sveikata – įprastą cukrų pakeisti tikru perversmu virtuvėje tapusia medaus žole, visame pasaulyje dar žinoma stevijos vardu. Į jaukią kulinarijos pamoką susirinko ir sveikai mitybai neabejingos Lietuvos įžymybės. Deserto gaminimo paslapčių mokėsi dainininkė Evelina Anusauskaitė su mama Jurga Anusauskiene. Medaus žolės paragauti susigundė ir iliuzionistas Mantas Wizard bei jo šokėja Kristina Tarasevičiūtė. Mantas buvo vienas pirmųjų svečių susigundžiusių paragauti ir pačios medaus žolės. „Ar nieko nenutiks, jei jos paragausiu?“, - juokėsi magas. Patikintas, jog medaus žole galima gardinti ne tik patiekalus ir gėrimus, bet net ir pakeisti saldainius, iliuzionistas liko maloniai nustebintas neįprastu šio augalo saldumu. Susibūrę aplink virtuvės stalą vakaro svečiai gamino ne tik gardų, bet ir labai sveiką desertą – bananų ir avokadų kremą su džiovintais vaisiais. Skaniais eksperimentais garsėjantis jaunasis virtuvės šefas Reinaldas Janonis nė vieno nepaliko be darbo. Evelinai Anusauskaitei teko pareiga maišyti kremą, jos mamai Jurgai supjaustyti šviežius bazilikus, o Mantas Wizard stojo prie viryklės. Surengti susitikimą virtuvėje ragaujant sveiką desertą paskatino noras papasakoti apie Lietuvoje dar mažai žinomą natūralų saldiklį Steviozidą. Iš stevijos augalo arba tiesiog medaus žolės gaminamas saldiklis yra net 200 kartų saldesnis už cukrų, tačiau neturi kalorijų. Dėl šių savybių saldiklis yra saugus vartoti netoleruojantiems gliukozės žmonėms, diabetikams, ar tiesiog norintiems nekenkiant sveikatai riboti per dieną suvartojamų kalorijų kiekį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų