• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sudėtinės dalys:

Sudėtinės dalys:

REKLAMA

  • Moliūgai, iki 5 kg, 1 vienetas

  • Sviestas

  • Grietinėlė, 200 mililitrų

  • Fermentinis sūris, tarkuotas, 400 gramų

  • Česnakai, 2 skiltelės

  • Baltas vynas, sausas, 100 mililitrų

  • Muskatas, truputį

  • Druska, jūros, truputį


Gaminimas:

REKLAMA
REKLAMA

Reikės nedidelio moliūgo (iki 5kg, bet gali būti ir dar mažesnis).

Nupjauname apatinę moliūgo dalį taip, kad jis stabiliai stovėtų ant lygaus paviršiaus. Nupjauname kepurėlę ir su dideliu šaukštu atidžiai, kad neliktų sėklų, išskaptuojame vidų. Vidines sieneles gausiai patepame kambario temperatūros sviestu, užvožiame "dangtį" ir 30-40 minučių pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

REKLAMA

Kol kepa moliūgas, pasiruošiame fondiu masę - 200 ml neriebios grietinėlės, 400g tarkuoto Ementalio sūrio, kelias smulkintas skilteles česnako, 100ml balto sauso vyno ir po žiupsnelį malto muskato bei jūros druskos, gerai išmaišome puode ir šią masę pašildome, bet jokiu būdu neužverdame.

Į apkepusį moliūgą supilame masę, dedame ant maisto šildytuvo (kas kokį naudoja) ir mirkom pasirinktinai - duoną, daržoves, traškučius...

Pats skanumynas lieka pabaigai - moliūgo sieneles kabiname šakute ir mėgaujamės moliūgo minkštimu, prisigėrusiu puikaus kvapo ir skonio ingredientų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų