Eli.lt pristato jums pačius naudingiausius maisto produktus, kurie gali padėti išbalinti dantukus be jokių odontologo procedūrų.
Obuoliai ir kietos daržovės
Šviežiuose obuoliuose, morkose, agurkuose ir kitose kietose daržovėse gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, kurios stiprina dantis ir dantenas. Taip pat šios daržovės pašalina apnašas, o organizmą papildo kalciu ir fluoru.
Sūris ir pieno produktai
Varškės sūris, kefyras, grietinė ir jogurtas yra kalcio, kalio, magnio ir vitaminų A, B, D šaltiniai. Šie produktai stabdo dantenų ligų vystymąsi ir puikiai valo apnašas.
Citrusiniai vaisiai
Greipfrutai ir apelsinai yra labai naudingi vaisiai. Juos būtinai turi valgyti žmonės, kuriuos kankina pasikartojantys burnos uždegimai.
Prieskoninės žolelės
Manote, kad jos neturi nieko bendro su dantų baltumu? Klystate. Tokios žolelės kaip petražolės, česnakai, krapai ir salierai yra prisotinti vitaminų A, P, C, B, E, todėl labai teigiamai veikia burnos gleivinę. Nepamirškite, kad šie vitaminai yra būtini, jei norite sumažinti dantenų kraujavimą. Šie prieskoniai taip pat puikiai padeda, jei norite atsikratyti nemalonaus burnos kvapo.
Riešutai
Patys naudingiausi – anakardžiai, kedro ir migdolai. Riešutuose yra antibakterinių ir antiseptinių savybių, kurios kovoja su dantų ar dantenų uždegimais.
Nota Bene:
Jei norite, kad jūsų dantys būtų balti, privalote vengti: šokolado, kavos, spalvotų gazuotų gėrimų, karamelės, saldumynų ir mėlynių.
Gerda Zemenskaitė