JAV ir ES universitetų mokslininkai, remdamiesi atliktais tyrimais, sudarė jauninančių ir gyvenimą ilginančių maisto produktų sąrašą.
Sąrašas, į kurį pateko dvi dešimtys skirtingų produktų, sudarytas remiantis pastaraisiais metais padarytais atradimais žmogaus organizmo ląstelių biocheminio senėjimo mechanizmo srityje.
Kiekvienas į „jaunystės meniu“ įtrauktas produktas savo sudėtyje turi itin aktyvių medžiagų, pozityviai veikiančių sudėtingus biologinius procesus.
Į sąrašą įtraukti tokie stipriomis antioksidacinėmis savybėmis pasižymintys produktai kaip juodasis šokoladas, arbata ir kava. Šiame maiste yra daug polifenolių, kurie padeda „atsistatyti“ pažeistoms ląstelėms ir ilgina jų egzistavimą.
Į jauninančių produktų sąrašą taip pat pateko obuoliai, juodieji serbentai, mėlynės, brokoliai, vyšnios, pomidorai, granatai, apelsinai, persikai, slyvos, avietės, raudonosios vynuogės, raudonieji svogūnai, špinatai, braškės bei duona arba dribsniai su sėlenomis.
Specialistai pažymi, kad tokie produktai kaip mėsa, žuvis, pienas, grūdinės kultūros pirmiausia organizmą aprūpina kalorijomis, riebalais ir mineralais, o daržovės, ir ypač vaisiai, – biocheminiais elementais, padedančiais atsinaujinti organizmo ląstelėms ir lėtinančiais senėjimo procesus.
Parengta pagal „Factnews“