Liucina ir Tadas bei Redita su sūnumi iššūkio nepabūgo – patys bandė išsukti tikrus itališkus picų papločius, improvizavo su įvairių produktų deriniais, kartu su „Čili picos“ virtuvės meistrais kūrė gurmaniškus picų skonius.
„Menininkams sunkiau su technika, bet lengviau su ingredientais. Tai čia bus menininkų improvizuotos picos. Taip gaminame ir namuose. O pica mūsų šeimoje dažnai įtraukiama į savaitgalio valgiaraštį. Kartais tai būna vienintelis išsigelbėjimas sudominti sūnų maistu. Iki šiol man papločio ruošimas buvo aukštoji matematika, “ – ruošdama picą pasakojo aktorė R. Dominaitytė.
Netikėtai puikiai sugebėjimais kepti picą nustebinęs šokėjas ir dainininkas Tadas Rimgaila juokavo, kad jis – „buvęs pickepys“.
„Dabar kepdamas picą išdaviau visas savo kulinarines paslaptis,“ – juokėsi T. Rimgaila.
Su užduotimi nesunkiai susitvarkė ir laidoje „Skonis“ daug simpatijų sulaukusi ir savo saldumynais garsėjanti Liuicina.
„Pica – mėgstamiausias Tado patiekalas, tad tenka kepti ir namuose. Kažkada radau puikų tešlos receptą, kurį visada naudoju, o jau kuo pildau... tai ko tik nėra buvę,“ – pasakoja L. Rimgailė.
Dalyviams bene sunkiausia užduotis buvo sugalvoti savo picoms pavadinimus. T. Rimgaila, ilgai nesvarstęs, savo ingredientais gausią picą pavadino „Džiaugsmo pica“ ir juokėsi, kad „dėl panaudotų grybų“. Liucina savo kūrinį pavadino „Saulėtu linkėjimu“. Reditos sūnus Ugnius Lukas vienos iš šeimų vaikams nusiuntė savo paruoštą ypatingąją Margaritos picą, pavadintą „Šypsena“, o Redita iškepė picą „In ir Jan“.
„Mano viena picos pusė tokia egzotiška, kita – mėsinga. Viena pusė išeigai, kita – kasdienybei,“ – savo picą pristatė aktorė.
Žinomų šeimų sukurtos itališkos picos kartu su skaniausiais jų linkėjimais iškart iškeliavo ant dviejų daugiavaikių šeimų pietų stalo.