Traškūs lietiniai blyneliai su džiovintų grybų įdaru ir natūralia grietine.
Jums reikės:
- 50 ml aliejaus
- 6 šaukštai grietinės
- 500 ml grybų
- 125 ml kefyro
- 1 kiaušinis
- 150 gr miltų
- 50 gr sviesto
- 300 ml vandens
Paruošimas:
Tešlos paruošimas.
Kiaušinį su žiupsneliu druskos ir cukraus išplakti, įpilti 125 ml kefyro, 150 ml vandens, 50 ml aliejaus, 150 g miltų ir viską išplakti iki vientisos masės. Tada supilti dar 150 ml vandens ir dar kartą išplakti. Tešla turi gautis skysta. Palikti tešlą „susigulėti“ mažiausiai 1 valandai.
Keptuvę neprisvylančiu dugnu ištepti aliejumi (gana patogu – pamirkytu aliejuje popieriniu rankšluostuku arba šluotele), kepti plonus blynelius. Iškeptus sudėti vieną ant kito. Kad nesukietėtų, blynelius galima apdengti maistine plėvele.
Įdaro paruošimas.
500 ml išmirkytų ir susmulkintų džiovintų grybų pakepinti truputyje sviesto, dėti ant blynelių ir vynioti norima forma. Apkepti keptuvėje. Patiekti skaniausia, mano manymu, su natūralia grietine arba natūraliu jogurtu.