Kalbantis su Gabriele paaiškėjo, kad merginos giminės šaknys tęsiasi iki pačios Armėnijos, todėl ir kulinariniai gebėjimai yra atėję iš ten. „Aš manau, kad kulinarija yra užkoduota mano giminės istorijoje, nes mano senelis yra armėnas, o jie yra, drąsiai sakau, geri kulinarai, vaišingi žmonės, kurie nori suburti savo namuose kuo daugiau svečių ir jiems įtikti savo gaminamu maistu. Manau, kad maistas jungia žmones“, - prisipažino Gabrielė.
Mergina teigia, kad išlaikyti formas jai padeda stebėjimas to, ką valgai, tačiau prisipažįsta, kad kartais ir pati nustoja taip daryti. „Aš suprantu, kad maistas gali tapti nuodu ir mes patys galime pakenkti sau, valgydami nesveiką, nekokybišką maistą. Žinoma, aš tikrai nesu šventoji. Jūs galite mane pamatyti kavinėje, godžiais kąsniais valgančią nesveikus patiekalus, kurie nėra rekomenduotini, bet kiekviena moteris, siekianti sveikos odos, žvilgančių plaukų, turi stebėti, ką ji valgo“, - paaiškino G. Martirosianaitė.
Prakalbus apie tai, ką Gabrielė laiko tabu savo virtuvėje, ji įvardinti gali tik vieną dalyką: „Vienas vienintelis patiekalas, kuris yra siaubas, tai yra vėdarai. Kažkada pamačiau, kaip mano močiutė kaime juos daro ir tada sau pasakiau stop“.
Pirmadienį Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Gabrielė Martirosianaitė ne tik šventė Virtuvės mitų griovėjų gimtadienį, bet ir kalbino vakaro svečius. Įspūdingai atrodančios merginos įvaizdį vakarui kūrė dizaineris Juozas Statkevičius.