• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šį savaitgalį Paryžiuje, Luvro muziejuje, vyko prestižiniai pasaulio maisto ir vyno knygų apdovanojimai „Gourmand World Cookbook Awards 2013“, neatsitiktinai vadinami kulinariniais „Oskarais”. Juose „Virtuvės mitų griovėjų” trijulė pristatė pirmąją savo knygą “7 ingredientai”, kuri pripažinta pernai metų geriausia kulinarine knyga Lietuvoje ir antra geriausia kulinarine knyga Rytų Europoje. Iš Paryžiuje vykusios parodos Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir knygos fotografas Robertas Daskevičius grįžo su naujausių kulinarijos knygų pundu, užmegztomis pažintimis su kulinarijos pasaulio žvaigždėmis bei dovanotu kanapių sėklų maišeliu.

 Šį savaitgalį Paryžiuje, Luvro muziejuje, vyko prestižiniai pasaulio maisto ir vyno knygų apdovanojimai „Gourmand World Cookbook Awards 2013“, neatsitiktinai vadinami kulinariniais „Oskarais”. Juose „Virtuvės mitų griovėjų” trijulė pristatė pirmąją savo knygą “7 ingredientai”, kuri pripažinta pernai metų geriausia kulinarine knyga Lietuvoje ir antra geriausia kulinarine knyga Rytų Europoje. Iš Paryžiuje vykusios parodos Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir knygos fotografas Robertas Daskevičius grįžo su naujausių kulinarijos knygų pundu, užmegztomis pažintimis su kulinarijos pasaulio žvaigždėmis bei dovanotu kanapių sėklų maišeliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Prestižiniai apdovanojimai kasmet į vieną vietą suburia net 160-ies pasaulio šalių kulinarijos profesionalų, leidžiančių knygas apie maisto gaminimą. Todėl neįtikėtinai vertinga patirtimi tapo ne tik mūsų knygos pripažinimas, bet ir tai, jog šis renginys atsivėrė galimybes susipažinti su pasaulyje labiausiai vertinamais kulinarijos knygų leidėjais bei autoriais.

REKLAMA

Jie yra tarsi uždaras klubas, vienijantis žmones, kurie kasmet susitinka aptarti kulinarijos naujoves ir projektus – nebūtinai tik išleistas knygas. Dažniausiai patys garsiausi šalių kulinarai turi ir televizijos laidas, leidžia žurnalus kulinarijos temomis ir vykdo įvairiausius edukacinius projektus, taigi ir mes, nors renginyje buvome naujokai, susidomėjimo sulaukėme ne tik dėl knygos, bet ir dėl kitų Lietuvoje vykdomų kūrybinių projektų”, - pasakojo iš Paryžiaus sekmadienį sugrįžęs A. Ivanauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimuose dalyvavo apie 1000 kviestinių svečių iš viso pasaulio. Ryšius su Kanados, Belgijos, Rusijos, Prancūzijos, Italijos, Vokietijos, Kinijos ir kitų šalių kulinarijos knygų, televizijos ir radijo laidų, žurnalų leidėjais, autoriais, redaktoriais, fotografais, prodiuseriais užmezgę „Virtuvės mitų griovėjai” ypač džiaugiasi pažintimis su keliomis kulinarijos pasaulio žvaigždėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kanadoje televizijos laidą vedanti, savo šalyje gerai žinoma Julie Daniluk, „Virtuvės mitų griovėjams” prisistatė pati – ji labai norėjo susipažinti su, kaip ji pati išsireiškė, „tokios įspūdingos knygos įspūdingais autoriais” ir negailėjo komplimentų knygai bei patiems kulinarams. Žvaigždė griovėjams pasiūlė atvykti į Kanadą nusifilmuoti jos kuriamoje TV laidoje bei padovanojo pikantišką dovaną – kanapių sėklų, – kurios, kaip ji pati juokavo, yra „Europoje gal ir nelegalu, bet labai skanu pabarstyti ant salotų!”.

REKLAMA

„Virtuvės mitų griovėjus” renginyje pasveikino ir Prancūzijos kulinarijos žvaigždė Andre Muller, taip pat turintis savo šalyje populiarią televizijos laidą. Su juo griovėjai apsikeitė ne tik kontaktais, bet ir išleistomis knygomis. Be to, A. Muller džiaugėsi dovanų gavęs neseniai pristatytą antrąją „Virtuvės mitų griovėjų” knygą „7 ingredientai DRAUGAMS” ir rankų darbo šokolado „Fusion”, kurio originalus įpakavimas skardinėse nustebino jau daug ko mačiusį profesionalą.

„Daugelis stebėjosi, kad pristatyta „Virtuvės mitų griovėjų” knyga yra pirma, kurią išleidome. Dalyviai pasakojo, kad dažniausiai nominuojamos būna tos knygos, kurios jau yra penktas, dešimtas ar dvidešimtas autoriaus kūrinys. Taigi džiaugiamės, kad net renginio prezidentas Edouardas Cointreau mus įvertino kaip ypač pažangius naujokus, su kuriais konkuruoja pasaulio profesionalai” – pasakojo A. Ivanauskas ir šypsodamasis pridūrė, kad tikriausiai atėjo metas parodyti, jog Lietuvos vardą pasaulyje gali garsinti ne tik krepšinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų