• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italas, kulinaras Gian Luca Demarco apei kavą gali pasakoti ilgai ir yra jai ypatingai išrankus. TV3 laidoje „Gardu Gardu“ jis savo kolegai Ali pasiūlys paragauti naujos rūšies itališkos espreso kavos. Profesionalus konditerijos šefas Ali pastebės, kad jo šeštadienio rytai tampa kupini atradimų.

32

Italas, kulinaras Gian Luca Demarco apei kavą gali pasakoti ilgai ir yra jai ypatingai išrankus. TV3 laidoje „Gardu Gardu“ jis savo kolegai Ali pasiūlys paragauti naujos rūšies itališkos espreso kavos. Profesionalus konditerijos šefas Ali pastebės, kad jo šeštadienio rytai tampa kupini atradimų.

REKLAMA

Išgėrę po puodelį „energijos užtaiso“ laidos vedėjai žiūrovams pristatys šeštadienio ryto patiekalus. Gian Luca gamins vištienos sriubą su avokadu. Šį kartą pats italas pastebės, kad tai bus ne itališkas, o Azijos virtuvės įkvėptas patiekalas. Jis prisipažins, kad tiesiog dievina azijiečius, nes jie nesismulkina: aukšta ugnis, degimas ir rezultatas – traškios daržovės ir nuostabus skonis. Kol Ali neskubėdamas mėgausis sriuba, Gian Luca šmaikštaudamas pakvies žiūrovus pereiti prie gražiausios ir linksmiausios laidos dalies – deserto.

Konditerijos šefas Ali šį šeštadienį iškeps tikrai įspūdingą plikytos tešlos pyragą, įdarytą plikytu pieninio šokolado kremu. Tuo pačiu jis padrąsins šeimininkes būtinai jį išbandyti, o jei netyčia pritrūktų jėgų išmaišyti tešlai, pasikviesti į pagalbą savo vyrus. Vaizdas turėtų užburti visus žiūrovus, kai operatoriaus kamera parodys galutinį rezultatą iš arti. Pats Ali ragaudamas savo iškeptą pyragą tikins, kad tai pats geriausias sumuštinis, koks tik galėtų būti.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teisingai apkepti daržoves, kad jos išliktų traškios, kodėl jokiu būdu negalima atidarinėti orkaitės kepant pyragą, ir dar daug kitų naudingų maisto gaminimo patarimų – rytoj 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“ per TV3!

REKLAMA

Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu

• 400 g vidinės vištienos krūtinėlės filė • Pusės žaliosios citrinos • Kubelio šviežio imbiero • 1 avokado • Pusės mėlynojo svogūno • 1 didelės morkos • 2 didelių bulvių • 1 saliero stiebo • Vištienos prieskonių • Žiupsnelio druskos • Žiupsnelio šviežiai grūstų pipirų • Šviežio citrininio čiobrelio • Alyvuogių aliejaus marinavimui ir kepimui Į gilesnį dubenį įpilti porą valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, išspausti pusės žaliosios citrinos sulčių, suberti susmulkintą imbiero kubelį (1cm skersmens), įberti vištienos prieskonių pagal skonį. Viską išmaišyti ir šiuo marinatu įtrinti vištienos filė gabaliukus. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Daržoves (išskyrus avokadą) susmulkinti šiaudeliais. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ant aukštos kaitros, įmesti neluptą česnako skiltelę, pakepinti, suberti svogūną ir salierą, paskrudinti. Tada suberti bulves, pamaišyti, sudėti morkas ir viską gerai paskrudinti. Tada sumažinti kaitrą, užpilti verdančio vandens, kad apsemtų daržoves, įberti druskos pagal skonį ir patroškinti 10 minučių.

Išimti iš šaldytuvo mėsą, nusausinti ir apkepti keptuvėje. Avokadą perpjauti per pusę, išimti kauliuką ir nulupti. Supjaustyti skiltelėmis išilgai. Sriubą išpilstyti į dubenėlius, uždėti ant viršaus riekelėmis pjaustytos vištienos ir avokado. Apibarstyti šviežiai grūstais pipirais ir šviežio citrininio čiobrelio lapeliais. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Plikytos tešlos pyragas, įdarytas plikytu pieninio šokolado kremu

Plikytai tešlai reikės:

• 125 g pieno • 125 g vandens • 15 g cukraus • 4 g druskos • 110 g sviesto supjaustyto kubeliais • 140 g miltų • 260 g kiaušinių masės (5 didelių kiaušinių) • Migdolų drožlių

Kremui reikės:

• 200 g pieno • 45 g grietinėlės • 40 g kiaušinių trynių masės (2 trynių) • 30 g cukraus • 12 g kukurūzų krakmolo • 100 g pieninio šokolado • 25 g sviesto

REKLAMA

 

 

Į puodą supilti pieną, vandenį, sudėti sviestą ir suberti cukrų bei druską. Užvirti. Nukelti nuo kaitros ir nuolat maišant suberti miltus. Gerai išmaišyti iki vientisos blizgios masės. Po truputį pilti kiaušinių masę ir nuolat maišyti, kol vėl bus vientisa masė. Jei tešla per kieta, įpilti šlakelį šilto pieno ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti vientisa ir lengvai drimbanti nuo šaukšto ar šluotelės. Konditeriniu maišeliu ant kepimo popieriaus išpiešto žiedo sukamais judesiais formuoti apskritimo formos, tuščiavidurį pyragą. Apibarstyti migdolų drožlėmis. Jei lieka tešlos, suformuoti ant likusios vietos sausainukų. Pašauti į iki 220°C įkaitintą orkaitę ir iš karto sumažinti kaitrą iki 180°C. Kepti 30 minučių neatidarinėjant orkaitės.

REKLAMA

Užvirti pieną. Atskirame inde sumaišyti cukrų su kukurūzų krakmolu ir ant jų užpilti kiaušinių trynius. Gerai išmaišyti iki vientisos masės. Į ją po truputį pilti užvirusį pieną ir nuolat maišyti šluotele. Gautą masę vėl grąžinti į puodą ir pakaitinti, kol sutirštės iki kreminės konsistencijos. Gautu kremu užpilti šokoladą ir maišyti, kol jis ištirps. Tada sudėti sviestą ir vėl viską gerai išmaišyti. Kremą atvėsinti šaldytuve.

Atvėsusį pyragą perpjauti horizontaliai per pusę. Apatinę dalį pertepti kremu ir uždėti viršutinę dalį. Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų