Restoranas „Penki kepalai ir dvi žuvys“ buvo atidarytas 2013 metų rugpjūtį. Jo pavadinimas kildinamas iš istorijos, kuomet Jėzus pamaitino minią padaugindamas duonos ir žuvų. Klientai čia prašomi po valgio išsiplauti savo lėkštes ir dubenis bei įdėti priimtiną pinigų sumą į nurodytą indą.
50-metis interjero dizaineris Liu‘as Pengfei‘us , kuris yra pagrindinis investuotojas, teigia tokio restorano idėją sugalvojęs po to, kai išgirdo apie „suspenduotą maistą“ kitose valstybėse. Tokie projektai leidžia žmonėms iš anksto sumokėti už maistą ar gėrimus tiems, kuriems jų labai reikia. „Sužinojęs apie tokius projektus buvau labai sujaudintas. Tai buvo pasitikėjimo klausimas“. Būtent pasitikėjimu grįsta ir restorano „Penki kepalai ir dvi žuvys“ idėja.
Tačiau nepaisant idėjos restorano dabartinė situacija nėra puiki. Pasak šefo ir investuotojo Pengo Yongo, apytiksliai 20 procentų klientų restoraną palieka nieko nesumokėję. Nors restoranas kiekvieną dieną dirba pilnu pajėgumu, savininkai jau patyrė daugiau nei 41 tūkst. dolerių nuostolį.
Norėdamas išsiaiškinti, kodėl taip nutinka L. Pengfei‘us planuoja pakalbinti nieko nemokančius asmenis ir išsiaiškinti, kodėl jie taip daro.
Tačiau komanda ir toliau yra nusiteikusi optimistiškai ir netgi stebisi, kad restoranas vis dar veikia. Mat iš pradžių buvo tikimasi, kad „Penki kepalai ir dvi žuvys“ veiks tik du mėnesius. Veiklos nutraukti kol kas nėra planuojama.