• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spurgos su džemu yra kepyklų klasika, tačiau paaiškėjo, kad kai kurie maisto prekių ženklai savo gaminiuose nenaudoja tikros uogienės, o juos užpildo kitu ingredientu.

Spurgos su džemu yra kepyklų klasika, tačiau paaiškėjo, kad kai kurie maisto prekių ženklai savo gaminiuose nenaudoja tikros uogienės, o juos užpildo kitu ingredientu.

REKLAMA

Kai užsukate į vietinę kepyklėlę, viliojami nuostabaus kepinių kvapo, renkatės  klasikinę spurgą su džemu, nes tik tai numalšina jūsų troškimą. Braškių arba aviečių džemas viduje ir saldus apvalkalas – tokiam malonumui neįmanoma atsispirti.

Vis dėlto „sprogo bomba“, kuri gali pakeisti viską, ką manėme žinantys apie šį konditerijos perliuką. Australijos tinklas „Donut King“, turintis filialą Esekse, 2019 m. naujienų portalui news.com.au atskleidė šokiruojančią informaciją – pasirodo, kai kuriuose džemo prikimštuose kepiniuose slypi slaptas ingredientas, rašo mirror.co.uk.

Atskleidė paslaptį

Tiesa, tai ne tik uogos – kai kurios kepyklos savo „džemą“ gamina iš visai kitų vaisių. „Donut King“ generalinis direktorius Andrew Badcockas prasitarė, kad vietoj tradicinės uogienės iš tikrųjų gaunate obuolių pastą arba padažą, užmaskuotą uogų skoniu ir spalva.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie maisto prekių ženklai naudoja obuolių pastą arba padažą kaip pagrindinį aviečių džemo  pakaitalą. Obuolių padažas yra natūraliai saldus ir be kauliukų, todėl plačiai naudojamas dėl švelnios ir „džeminės“ tekstūros.“

REKLAMA

Taigi kitą kartą, kai užsimanysite spurgos, galbūt tiesiog atsikąsite tiesos obuolio. „Daugelis klientų linkę rinktis lygesnės ir vientisesnės tekstūros maisto produktus, nes tai labiau pažįstama ir paguodžianti patirtis, – aiškino A. Badcockas. – Kauliukai, sėklos ir smulkesni  grūdeliai paprastai įstringa tarp dantų ir daugeliui tai nepatinka.“

Taigi, štai jums ir viskas, mielieji, –  pasaulis, kokį pažįstame, iš tiesų yra melas. Gerai, gal tai kiek ir perdėta, tačiau vis tiek esame sukrėsti šio kulinarinio atradimo.

REKLAMA
REKLAMA

Panašiai kaip ir tada, kai sužinojome, kad žuvis ir bulvytės pateikiami be tikro acto. Pasak Tomo Skoto iš „YouTube“ kanalo, vietoje acto naudojamas taip vadinamas nevirintas pagardas.

Nevirintas pagardas yra salyklinio acto pakaitalas, gaminamas iš vandens, acto rūgšties ir įvairių kvapiųjų medžiagų – ir tikrai skanus! Tikriausiai niekada nepastebėjote skirtumo tarp šių dviejų rūšių acto, nes jo išvaizda labai panaši į tikrąjį, o skonis tik šiek tiek skiriasi, tačiau jam pagaminti reikia mažiau laiko, be to, jį galima įsigyti koncentruotą, todėl jo ilgiau užtenka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų