Labai džiaugiausi atradus šį receptą. Puikus užkandis.
Reikia:
- 2 puodelių vandens
- 1/4 šaukštelio druskos
- 3/4 puodelio kukurūzų kruopų
- 50g gorgonzolos arba kitokio sūrio su mėlynu pelėsiu
- šaukšto alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų balzaminio acto (naudojau šaukštelį paprasto vyno acto)
- 1/2 šaukštelio rupių garstyčių (kartą naudojau garstyčių miltelius, kitąkart - garstyčias iš stiklainiukų. Abu kartus buvo skanu)
- maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
Vandenį užverdam, pasūdom, pilam kukurūzų košę, verdam keletą minučių vis pamaišydami, kad neprisviltų. Kai nebelieka vandens ir košė būna išvirus, verčiam ją ant lentelės ar kokio padėklo, išlyginam, kad būtų 1-2cm storio. Paliekam atvėsti.
Sumaišom aliejų, actą, garstyčias.
Sūrį supjaustom plonom riekelėm.
Iš kukurūzų masės su sausainių formele išpjaunam rutuliukus arba bet kokios kitos formos "sausainius". Juos kepam keptuvėj keletą minučių (keptuvė - be aliejaus). Tada apverčiam, dedam po šiek tiek pelėsinio sūrio, uždengiam keptuvę dangčiu ir dar pakepam kelias minutes. Iškepus dedam į lėkštes, apšlakstom padažu.
Skanaus!