• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užkietėjęs keliautojas Rimvydas Širvinskas-Makalius yra išmaišęs didžiulę dalį pasaulio, patyręs daugybę įspūdžių ir išragavęs įvairiausių šalių patiekalų. Tiesa, pats gaminti žinomas vyras prisipažįsta nemėgstantis ir mieliau save vadina profesionaliu degustuotoju. O šio šeštadienio TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ jis atskleis, kad vienas geriausių būdų pažinti šalies kultūrą – paragauti vietinių gaminamų patiekalų.

12

Užkietėjęs keliautojas Rimvydas Širvinskas-Makalius yra išmaišęs didžiulę dalį pasaulio, patyręs daugybę įspūdžių ir išragavęs įvairiausių šalių patiekalų. Tiesa, pats gaminti žinomas vyras prisipažįsta nemėgstantis ir mieliau save vadina profesionaliu degustuotoju. O šio šeštadienio TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ jis atskleis, kad vienas geriausių būdų pažinti šalies kultūrą – paragauti vietinių gaminamų patiekalų.

REKLAMA

Rimvydas laidoje pasakos, kad meilę tailandietiškam maistui jį užkrėtė kolegos – savo pavyzdžiu būtent jie garsų keliautoją paskatino šios virtuvės patiekalų išbandyti vietinėse kavinukėse.

„Man teko mėnesį praleisti Tailande. Nustebau, kai mano kolegos tailandiečiai pasakė, kad įsirenginėja naujus namus, tačiau virtuvės juose nebus. Savo namuose jie planavo turėti tik mikrobangų krosnelę ir arbatinuką. Pasirodo, kad tailandiečiai apskritai nėra pratę maisto gaminti namuose – jie visuomet renkasi valgyti gatvės maistą. Būtent jie taip valgyti pripratino ir mane – vietinėse kavinukėse maistas gali tekainuoti vos 1,50 euro“, – pasakojo laidoje Makalius.

REKLAMA
REKLAMA

Nors visuomet besisvečiuodamas svetur ryžtasi paragauti naujovių, R. Širvinskas-Makalius atviravo, kad ne visuomet ragaujamas maistas palieka tik gerus įspūdžius. Kelių kelionių metu Rimvydas buvo ne sykį šokiruotas.

REKLAMA

„Viešėdamas Malaizijoje norėjau paskanauti jų vietinio maisto. Tuomet vienoje kavinukėje man atnešė lėkštę milžiniškų, dar gyvų kirminų. Šio patiekalo ragauti tuomet atsisakiau, tačiau viešint Filipinuose, vietiniai įsiūlė man paragauti medžio kirminų. Dar gyvus juos reikia pamirkyti acte, citrinos rūgštyje, sojoje ir tuomet galima ragauti. Vietiniai tokį delikatesą prilygino mūsų austrėmis. Susigundęs paragavau pusę kirmino, tačiau daugiau tokios patirties nebenoriu. O Seišeliuose man yra tekę ragauti ir šikšnosparnių. Vis dėlto bėgant laikui supratau, kad maistas man yra apie malonumą. Tai – pasimėgavimas, o ne keisčiausių dalykų pasaulyje išbandymas“, – pasakojo garsus keliautojas.

REKLAMA
REKLAMA

O štai kas liečia malonumus, Rimvydas pasakojo, kad mylimiausia jo virtuvė yra itališka. Tačiau skaniausią šios virtuvės patiekalą jis atrado netikėtoje erdvėje.

„Man teko daug kartų plaukti italų kompanijos kruiziniais laivais, kuriuose galima ragauti tik itališko maisto. Teko matyti, kaip gyvai gaminama mocarela, kepamos šviežios picos. Vieną skaniausių itališkų picų esu ragavęs ne Italijos restorane, bet būtent kruiziniame laive. Tai išgirdę, dažniausiai aplinkiniai ima juoktis, tačiau tai yra visiška tiesa“, – atviravo R. Širvinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol laidos vedėja Ilona Juciūtė šnekučiavosi su Rimvydu, laidos šefas Robertas Svetlauskas paruošė išskirtinį patiekalą – lipnius tailandietiškus vištienos sparnelius su ryžiais ir daržovėmis. 

Kodėl žinomas vyras tiek daug laiko praleidžia Tailande? Kodėl Rimvydas negamina pats? Kodėl jam taip svarbu kelionėse atrasti tikrą vietinių gyvenimą?

Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus – jau šį šeštadienį, laidoje „Virtuvės istorijos“, 10 val. tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų