„Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry“ paviešintame tyrime taip pat teigiama, kad marinatas padeda žmonėms numesti svorį, o esantys antioksidai padeda sumažinti vėžinių ląstelių dauginimąsi, reguliuoja virškinimą. Akivaizdu, kad marinuotų agurkų skystis žmogui turi daug naudos, tačiau vis dėlto jį gerti ryžtasi retas.
Naujienų portalo „Little things“ žurnalistė išbandė kiekvieną dieną, visą savaitę, gerti marinatą. Po savaitės bandymo pasidžiaugė, kad nors ir didelių pokyčių organizme neįvyko, keli dalykai pasikeitė iš karto. Visų pirma – actas padėjo merginai pagerinti burnos kvapą.
„Aš labai mėgstu raugintus agurkus, bet tikrai teko prisiversti gerti marinatą. Kankinausi ilgai, kol prisiverčiau paragauti. Bet, tiesą sakant, nustebau, kad skonis nebuvo toks prastas. Buvo stipru, bet daugiausiai sūru. Ir nors marinate gausu acto, nesijautė“, - pasakojo tyrimo autorė.
Kadangi žurnalistė daug sportuoja, marinatas tikrai palengvino raumenų skausmus. Net ir po intensyvios treniruotės žurnalistė nejautė kūno skausmų. Ji tikina tikrai rekomenduosianti ir kitiems išbandyti šį eksperimentą, ruošiasi tęsti ir pati.
„Negersiu kiekvieną dieną, bet tikrai planuoju kartą per savaitę toliau gerti“, - sako mergina.