Mokslininkai jau seniai yra padarę išvadas, kad būtent kalakutiena yra pati sveikiausia paukštiena, nes ji yra ne tik baltyminga ir maistinga, bet ir mažai cholesterino turinti mėsa, todėl ji ypač tinka dietinei vaikų, nėščiųjų moterų ir norinčių sveikai gyventi mitybai.
Jums reikės:
- 8 alyvuogės be kauliukų
- 200 ml baltojo vyno
- 1 skiltelė česnako
- 1 šaukštelis druskos
- 2 šaukštai garstyčių
- 4 kalakutienos žlėgtainiai
- malti pipirai
- 8 maži pomidorai
- 1 obuolys
- 5 šaukštai rapsų aliejaus
- 2 svogūnai
Paruošimas:
Žlėgtainius perpjaukite išilgai per pusę. Česnaką ir mairūnus susmulkinkite ir sumaišykite su vynu, garstyčiomis, druska ir pipirais. Šiame mišinyje 3 valandas marinuokite mėsą.
Svogūnus supjaustykite į 4 dalis. Nulupkite obuolį, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.
Ant iešmų susmeigti pomidorus, nusausintos mėsos juosteles, alyvuoges, svogūnus, obuolius – visą tai patepti rapsų aliejumi. Kepti griliuje 15 minučių.