• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pieno perdirbimo kompanija „Valio“ iš Suomijos pristato naujieną  Lietuvoje – jogurtus „Valio Alma Light +“.

REKLAMA
REKLAMA

Tai ypač mažai kaloringi jogurtai, savo sudėtyje visiškai neturintys cukraus. Jie puikiai tinka žmonėms, reguliuojantiems svorį ar sergantiems cukriniu diabetu.

REKLAMA

Jogurtai „Valio Alma Light +“ taip pat papildyti maistinėmis skaidulomis, kurios suteikia sotumo jausmą, ir kalciu.

“Šie jogurtai – ilgai lauktas tyrinėjimų ir kruopštaus darbo rezultatas. Jie idealiai atitinka šiuolaikinio žmogaus mitybos reikalavimus – suteikia organizmui visas reikalingas maisto medžiagas ir, svarbiausia, juose nėra to, ko mitybos specialistai ypač rekomenduoja riboti – cukraus bei riebalų”, – sako „Valio“ atstovybės Lietuvoje vadovė Laima Padegimienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ką tik Lietuvoje pasirodę jogurtai taip pat gaminami su didesniu natūralių vaisų ir uogų kiekiu nei buvo įprasta iki šiol. Šiuo metu „Valio Alma Light +“ yra dviejų rūšių: su ananasais ir su spanguolėmis bei mėlynėmis.

„Valio Alma Light +“ maistingumas 100 g:

energinė vertė – 39 kcal/160kJ,

baltymų – 3,6 g,

angliavandenių – 5,8 g,

riebalų – 0,1,

maistinių skaidulų – 1,9 g,

kalcio – 180 mg (23% RPN).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip išsirinkti pieno produktus skaičiuojant kalorijas ar angliavandenius?

Pieno produktai –  būtina žmogaus mitybos raciono dalis, suteikianti daug svarbių  maisto medžiagų organizmui. Rekomenduojama paros pieno produktų norma žmogui yra 80-100 g. varškės arba dvi stiklinės pieno, kefyro arba du indeliai jogurto.  

REKLAMA

Iš pieno produktų žmogaus organizmas geriausiai pasisaviną kalcį, kuris labai svarbus žmogaus judėjimo aparatui.   

Sergant cukriniu diabetu ar norint sumažinti kūno masę, tenka riboti cukrų, bei kalorijas. Todėl labai svarbu žinoti maisto produktų sudėtį ir turėti galimybę rinktis.

REKLAMA

Kalbant apie jogurtus paprastai mažiausiai kaloringi ir be cukraus yra natūralūs jogurtai. Tačiau natūralus jogurtas patinka ne visiems.

Gaminant jogurtus su priedais – vaisiais ar uogomis, – kurie labiau priimtini savo skoniu, paprastai naudojamas cukrus. O tai smarkai padidina jų kaloringumą, taip pat yra netinkami sergant cukriniu diabetu.     

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau neseniai Lietuvoje atsirado galimybė suderinti priimtiną skonį ir mažą kalorijų kiekį – galima rinktis jogurtus, kurie praturtinti vaisiais ar uogomis, tačiau gaminami be cukraus. Vienas iš tokių variantų, neseniai atsiradęs parduotuvėse, – naujieji „Valio“ jogurtai, turintys tik 39 kcal.  

REKLAMA

Tobulėjanti pieno perdirbimo pramonė taip pat suteikia daugiau pasirinkimo galimybių  sergantiems cukralige. Kaip žinome, jiems reikia reguliuoti angliavandenių kiekį savo maisto racione ir atsisakyti greitai cukraus kiekį kraujyje didinančių angliavandenių, kitaip tariant, visų saldžių produktų.  

REKLAMA

Tokiems produktams priskiriamas ir pienas, nes jame esanti laktozė (pieno cukrus), taip pat didina gliukozės koncentraciją kraujyje. Rauginto pieno produktuose laktozės kiekis nereikšmingas, tačiau, kad šie produktai būtų skanesni, juos gaminant paprastai naudojamas cukrus.  

Iki šiol būdavo įprasta, kad sergantiesiems cukriniu diabetu buvo galima valgyti tik natūralų jogurtą. Tačiau šiuo metu jie turi galimybę rinktis ir jogurtus su vaisiais bei uogomis, nes atsirado tokių, kurie gaminami su cukraus pakaitalu.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbi būtinoji žmogaus organizmui maistinė medžiaga – skaidulos. Lietuvos gyventojai skaidulų suvalgo per mažai, tik apie 15 g per dieną, o rekomenduojama – ne mažiau 20 g. Todėl į savo mitybos racioną įtraukti papildomų skaidulų šaltinių labai naudinga, ypač skaičiuojantiems kalorijas ar angliavandenius.    

REKLAMA

Skaidulos reguliuoja žarnų motoriką, prailgina sotumo jausmą, svarbios normalioms žarnų bakterijoms – yra jų maistas. Žarnų bakterijos fermentuoja su maistu gaunamas skaidulas, dėl to pasigamina medžiagos, gerinančios žaizdų gijimą, stiprinančios organizmo atsparumą ligoms.

Pieno produktai, praturtinti skaidulomis, gali būti dar vienas šios medžiagos šaltinis greta pagrindinių, tokių kaip daržovės, vaisiai, kruopos.    

REKLAMA

Padidėjusi galimybė  rinktis įvairesnius maisto produktus, žmogaus mitybą padaro ne tik sveikesnę, bet ir skanesnę.

Dietologė Edita Gavelienė

Apie „Valio“

„Valio“ yra vienas seniausių ir inovatyviausių pieno produktų gamintojų iš Suomijos. Kompanija yra valdoma žemdirbių kooperatyvų, veiklą pradėjo 1905 m.  

REKLAMA
REKLAMA

Konsoliduota „Valio“  grupės apyvarta 2008 m. sudarė 1,8 mln. EUR. Šiuo metu „Valio“ produktais prekiaujama 60 pasaulio šalių. Lietuvos rinkoje šviežūs „Valio“ pieno produktai yra jau 6 metus. Iki tol ilgą laiką „Valio“ Lietuvoje buvo žinoma kaip kūdikių mitybos produktų „Tutteli“ gamintoja.    

„Valio“ yra funkcinio maisto kūrimo ir gamybos lyderis. Tai vieninteliai pieno perdirbėjai Baltijos jūros regione, turintys tyrimų padalinį, kuris atlieka vidutiniškai 400 studijų per metus. „Valio“ tyrimų skyriaus mokslininkai už inovacijas pieno perdirbimo srityje buvo apdovanoti Nobelio premija.

Kompanijos produkciją  sudaro kasdieniai pieno produktai (jogurtai „Valio Alma“, aukštos kokybės sūriai) bei funkciniai gaminiai, kitaip dar vadinami maistu, kuris teigiamai veikia sveikatą. Tai jogurtai „Valio Gefilus“ su geriausiai pasaulyje ištirtomis probiotinėmis bakterijomis LGG®, taip pat pienas be laktozės „Valio Zero Lactose“.  



„Valio“ Facebook‘e:
Facebook ½ Valio savanoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų