Net ir prėską maistą gali išgelbėti gardus užpilas. Išsirinkite!
Itališkas salotų užpilas su džiovintais pomidorais
Virtuvė: itališka
Paruošimo laikas: mažiau kaip 30 min.
Produktai:
2 "Šarlotės" svogūnų galvutės
2 česnako skiltelės
6 džiovinti pomidorai
6 alyvos be kauliukų
2 valg. šaukštai balzaminio acto
1 valg. šaukštas šviežių čiobrelių ar baziliko lapų
125 ml alyvų aliejaus
druska, pipirai
Paruošimas:
2 "Šarlotės" svogūnų galvutes supjaustykite
į 4 dalis, česnako skilteles perpjaukite perpus, stambiai supjaustykite pomidorus. Trintuvu susmulkinkite česnaką ir svogūną. Įdėkite į jį pomidorus, alyvas, įpilkite balzaminio acto, įberkite 1 valg. šaukštą šviežių čiobrelių ar baziliko lapų ir viską kartu dar kartą susmulkinkite.
Pagardinkite druska ir pipirais pagal savo skonį. Neišjungdami trintuvo, lėtai įpilkite ir suplakite alyvų aliejų. Paragaukite ir, jei būtina, dar įberkite druskos ir pipirų.
Užpilas tinka visoms žalumynų salotoms, taip pat naudojamas kaip pagrindas, gaminant padažus makaronams.
Graikiškas užpilas salotoms su medumi ir aguonomis
Virtuvė: graikiška
Paruošimo laikas: mažiau kaip 30 min.
Produktai:
1 "Šarlotės" svogūnų galvutė
60 ml medaus
3 valg. šaukštai obuolių ar bet kurių uogų acto
2 valg. šaukštai alyvų aliejaus
2 arbat. šaukšteliai Dižono garstyčių
1 arbat. šaukštelis aguonų sėklų
druska, pipirai
Paruošimas:
Nulupkite "Šarlotės" svogūnų galvutę ir supjaustykite kubeliais. Mažame indelyje gerai sumaišykite medų, actą, alyvų aliejų, svogūnus, garstyčias ir aguonas. Pagal savo skonį pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Užpilas naudojamas lapinių daržovių salotoms su vaisiais.
Greitai paruošiamas naminis užpilas
Paruošimo laikas: mažiau kaip 30 min.
Produktai:
3 valg. šaukštai alyvų aliejaus
2 valg. šaukštai balzaminio acto
2 valg. šaukštai
džiojo sojos padažo
Paruošimas:
Tiesiog sumaišykite visus produktus.
Užpilas geriausiai tinka pavasariškoms daržovių salotoms.
Balzaminis užpilas
Paruošimo laikas: mažiau kaip 30 min.
Produktai:
2 valg. šaukštai balzaminio aliejaus
3 valg. šaukštai alyvų aliejaus
druska, juodieji pipirai
Paruošimas:
Kruopščiai sumaišykite visus produktus.
Užpilas geriausiai tinka lengvoms daržovių salotoms. Jį galima pagardinti ir prieskoniais.