• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net ir prėską maistą gali išgelbėti gardus užpilas. Išsirinkite!

Itališkas salotų užpilas su džiovintais pomidorais

Virtuvė: itališka

Paruošimo laikas: mažiau kaip 30 min.

Produktai:

2 "Šarlotės" svogūnų galvutės

2 česnako skiltelės

6 džiovinti pomidorai

6 alyvos be kauliukų

2 valg. šaukštai balzaminio acto

1 valg. šaukštas šviežių čiobrelių ar baziliko lapų

125 ml alyvų aliejaus

druska, pipirai

REKLAMA
REKLAMA

Paruošimas:

2 "Šarlotės" svogūnų galvutes supjaustykite

į 4 dalis, česnako skilteles perpjaukite perpus, stambiai supjaustykite pomidorus. Trintuvu susmulkinkite česnaką ir svogūną. Įdėkite į jį pomidorus, alyvas, įpilkite balzaminio acto, įberkite 1 valg. šaukštą šviežių čiobrelių ar baziliko lapų ir viską kartu dar kartą susmulkinkite.

REKLAMA

Pagardinkite druska ir pipirais pagal savo skonį. Neišjungdami trintuvo,  lėtai įpilkite ir suplakite alyvų aliejų. Paragaukite ir, jei būtina, dar įberkite druskos ir pipirų.

Užpilas tinka visoms žalumynų salotoms, taip pat naudojamas kaip pagrindas, gaminant padažus makaronams.

REKLAMA
REKLAMA

Graikiškas užpilas salotoms su medumi ir aguonomis

Virtuvė: graikiška

Paruošimo laikas: mažiau kaip 30 min.

Produktai:

1 "Šarlotės" svogūnų galvutė

60 ml medaus

3 valg. šaukštai obuolių ar bet kurių uogų acto

2 valg. šaukštai alyvų aliejaus

2 arbat. šaukšteliai Dižono garstyčių

1 arbat. šaukštelis aguonų sėklų

druska, pipirai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paruošimas:

Nulupkite "Šarlotės" svogūnų galvutę ir supjaustykite kubeliais. Mažame indelyje gerai sumaišykite medų, actą, alyvų aliejų, svogūnus, garstyčias ir aguonas. Pagal savo skonį pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Užpilas naudojamas lapinių daržovių salotoms su vaisiais.

REKLAMA

Greitai paruošiamas naminis užpilas

Paruošimo laikas: mažiau kaip 30 min.

Produktai:

3 valg. šaukštai alyvų aliejaus

2 valg. šaukštai balzaminio acto

2 valg. šaukštai

džiojo sojos padažo

Paruošimas:

Tiesiog sumaišykite visus produktus.

Užpilas geriausiai tinka pavasariškoms daržovių salotoms.

Balzaminis užpilas

Paruošimo laikas: mažiau kaip 30 min.

Produktai:

2 valg. šaukštai balzaminio aliejaus

3 valg. šaukštai alyvų aliejaus

druska, juodieji pipirai

Paruošimas:

Kruopščiai sumaišykite visus produktus.

Užpilas geriausiai tinka lengvoms daržovių salotoms. Jį galima pagardinti ir prieskoniais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų