Italų šeimoje gimus kūdikiui laukiama ne tik jo pirmojo žodžio, šypsenos ar žingsnio. Vienas svarbesnių įvykių – pirmasis itališkųjų spagečių kąsnis. Tad neveltui šalies mitybos tradicijos, kulinarinė istorija netrukus gali tapti vienu iš UNESCO saugomu objektu, rašo bbc.co.uk.
2003 metais pasaulio paveldą puoselėjanti „Unesco“ paskelbė, jog turėtų būti rūpinamasi ne tik architektūriniais ar gamtos objektais, tačiau ir kultūrinėmis tradicijomis. Taip puoselėjamų vertybių sąraše atsirado argentinietiškas tango, polifoninis dainavimas ar nėriniai.
Italija šiuo metu derasi dėl savųjų kultūrinių vertybių įtraukimo į UNESCO sąrašą. Siūlomos šimtmečius nesikeičiančios Sardinijos regiono piemenų dainos, Sicilijos lėlių teatras taip pat ir Viduržemio jūros virtuvė, kurios pagrindas – itališki patiekalai.
Italija – picų bei makaronų tėvynė. Spėjama, jog šalyje gaminama apie 600 „pastos“ rūšių.