Anksčiau aštuonis, devynis kavos puodelius per dieną išgerdavęs Justinas santūriai užsisakė espreso puodelį ir su pasimėgavimu ragavo virtuvės šefo Deivido Praspaliausko iškeptą išskirtinio skonio omletą. Taip prasidėjo šmaikščių, bet kartu ir nuoširdžių įžvalgų kupinas kulinarinės bei humoristinės improvizacijos meistrų pokalbis.
Sąžiningai prisipažinęs, kad svečius namuose vaišintų pica ir desertui taip pat užsakytų picą, Justinas lengvai leidosi įkalbamas sukurti originalų desertą bei paslapčia prisipažino: „Dievinu pieniškas dešreles ir tik jas galėčiau valgyti iki gyvenimo pabaigos“. Pagautas entuziazmo humoristas pagauliai dalinosi svajone, kaip jis atidarys nuosavą pieniškų dešrelių parduotuvę.
Už pripažinimą ir galimybę dirbti mėgstamą darbą, humoro laidų numylėtinis dėkojo pilnoms salėms žiūrovų, kurios rinkosi į praėjusio sezono populiariausią humoro šou „Buvusių moterų reikalai“. „Niekados nebuvo dviejų vienodų pasirodymų, taip pat kaip nebūna tokių pačių pagal vieną recepto idėją pagamintų patiekalų“ – improvizacijos meno galią profesinėje veikloje pripažino Justinas Jankevičius.
„Gardu Gardu“ pusryčiai su Deividu Praspaliausku - kaskart nauja pusryčių improvizacija, vis kitas svečias ir visada tos pačios intriguojančios smulkmenos. Tai gi, ką gamino Justinas Jankevičius? „Gardu Gardu“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3!
Omletas
• 4 kiaušiniai
• 15 g greito paruošimo sorų košės "Nominal"
• Žiupsnelis druskos
• Žiupsnelis pipirų
• 3 vnt. konservuotų cukinijų juostelių
• 3 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
• 40 g feta sūrio
• Rukolos
• Garstyčių daigų
• Svogūnų laiškų
• Alyvuogių aliejaus
Į dubenį įmušti kiaušinius ir šiek tiek juos paplakti. Suberti greito paruošimo sorų košę, druską ir pipirus. Viską gerai išplakti.
Į įkaitintą keptuvę supilti paruoštą kiaušinių ir sorų košės masę. Apkepti vieną pusę ir omletą apversti. Tada ant jo sudėti konservuotų cukinijų juosteles, džiovintus pomidorus, užbarstyti fetos sūriu.
Omletą sulenkti per pusę ir įdėti į lėkštę. Papuošti rukolos lapeliais, garstyčių daigais, smulkintais svogūnų laiškais bei pagardinti šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Avietės su karšto šokolado padažu
• 100 g juodo šokolado
• 25 g karčiojo šokolado
• 375 g grietinėlės
• 15 g lazdynų riešutų pastos
• Žiupsnelis druskos
• Šviežių aviečių
• Juodųjų balzaminio acto ikrų
• Mėtos šakelė
Grietinėlę užvirti ir į ją sudėti šokoladą, riešutų pastą bei žiupsnelį druskos. Pakaitinti kol šokoladas ištirps.
Į desertinį indelį ar taurelę sudėti avietės, užpilti karštu šokoladu ir papuošti balzaminio acto perlais bei mėtos šakele.
Pilnas sveikatos kokteilis
• 50 g aviečių tyrės "Ravifruit"
• 50 g vyšnių tyrės "Ravifruit"
• Šlakelis vandens
• Žiupsnelis krapų
• Saujelė rukolos Į trintuvo indą supilkite tyres bei vandenį. Sudėkite žalumynus. Viską susmulkinkite.
Paprastai puikus kokteilis Jūsų širdies ir kraujotakos sustiprinimui!