• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ši puikaus skonio pica labai tiks vakarienei prie futbolo ir alaus, taigi suskubkit išmėginti, kol dar nepasibaigė pasaulio futbolo čempionatas!

REKLAMA
REKLAMA

Picai (2 nemažoms) reikės:

165 ml vandens

1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus

320 g kvietinių miltų

0,5 arbatinio šaukštelio druskos

1,5 arbatinio šaukštelio sausų mielių

REKLAMA

4 šaukštų gero pomidorų padažo (aš naudojau natūralų su bazilikais)

Ožkos sūrio (aš naudojau turgelyje pirktą sūrį "rutuliukais" aliejuje, 6 rutuliukus)

Kelių juostelių Parmos kumpio (ar kito)

10-12 alyvuogių

Čili pipiro (jei mėgstate aštriai)

1 šaukšto picos prieskonių (žolelių mišinio)

REKLAMA
REKLAMA

Mieles supilame į šiltoką vandenį, po truputį suberiame miltus, druską, supilame aliejų. Minkome, kiek turime kantrybės (kuo ilgiau, tuo geriau). Kai tešla pasidarys vientisa ir tąsi, ją plonai iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus.

Picos pagrindą patepti pomidorų padažu, dedame paplėšytą kumpį, perpus perpjautas alyvuoges, griežinėliais supjaustytą pipirą, supjaustytą ožkos sūrį. Paberiame picos prieskoniais. Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų