Lietuvos miškuose augančias voveraites drąsiai galima vadinti tautiniu gurmanišku pasididžiavimu. Neseniai prasidėjęs voveraičių sezonas skatina pasitelkti kulinarinę fantaziją, kad šis ingridientas taptų gardžia paslaptimi vasaros mitybos racione. Linkime išbandyti išties gurmanišką voveraičių apkepėlę su krevetėmis!
Ingridientai:
400 g šaldytų virtų krevečių
200 g šviežių arba konservuotų voveraičių
po 3 šaukštus majonezo ir pomidorų padažo
40 g tarkuoto parmezano sūrio
40 g sviesto
šviežių prieskoninių žolelių
Gaminimas:
Atšildytas krevetes nusausinkite rankšluosčiu ir supjaustykite gabalėliais. Sumaišykite su grybais. Porcijos dydžio indelius ištepkite sviestu, į kiekvieną įkrėskite su majonezu sumaišyto padažo, tada paskirstykite krevetes su grybais. Ant viršaus užkrėskite po šaukštelį to paties padažo, tarkuotu parmezanu, apšlakstykite lydytu sviestu ir 8-10 minučių pašaukite į karštą orkaitę. Tiekdami apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis.