Mano šiek tiek modifikuotas receptas. Nes naudojau ne šviežius, o šaldytus smulkintus špinatus.
Jums reikės:
- Keletas rutuliukų špinatų [arba, jei pateikti kita forma, sauja kita]
- 200g panyro
- šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero
- šiek tiek maltų čili pipirų
- po 0.5 šaukštelio ciberžolės, garam masalos, maltos kalendros
- 0.25 šaukštelio asafetidos
- druskos pagal skonį
- ~275g žirnių miltų [arba, jei norit švelnesnio, prabangesnio skonio, avinžirnių miltų]
- šaukšto aliejaus + aliejaus gruzdinimui
Gaminimas:
Panyras turėtų būti paslėgtas nestipriai, bet maniškis toks nebuvo, todėl ekperimentavau. Taigi, panyrą supjaustom mažyčiais kubeliais. Špinatus paruošiam pagal instrukciją ant pakelio, nusunkiam vandenį.
Keptuvėj įkaitinam šaukštą aliejaus, pirma dedam tarkuotą imbierą, čili pipirus. Pakepinam kelioliką sekundžių, tuomet beriam likusius maltus prieskonius, pakepinam dar kelias sekundes. Tuomet pridedam supjaustytą panyrą, paruoštus špinatus, kepinam minutę. Viską išverčiam ant paviršiaus, pabarstyto žirnių miltais. Taip pat apibarstom viršų, šiek tiek palaukiam kol atšals iki tiek, kad būtų galima minkyt. Kai tai nutinka, dedam likusius miltus, minkom. Man labai lipo prie rankų, todėl miltų dėjau šiek tiek daugiau. Iš tešlos formuojam nedidelius rutuliukus. Keptuvėj įkaitintam aliejuj kepam juos kol apskrunda. Taip pat galima kepti gruzdintuvėj. Labai skanu su pomidorų padažu: tiek šilti, tiek šalti.
Skonis, paragavus pirmąkart pasirodė keistas, galbūt dėl žirnių miltų [nieko nesu anksčiau gaminus iš jų], tačiau jau po antro negalėjau sustoti.
Skanaus, mielieji!
Šaltinis: Harė Krišna. Vegetariniai valgiai.