Vasarą šios sočios, tačiau skrandžio neapsunkinančios salotos puikiai tiks pietums.
2 porcijoms reikės:
Šiek tiek tvirtesnių salotų, pavyzdžiui Ledkalnio
1 vištienos krūtinėlės file
1 paprikos
2 pomidorų
1 cukinijos
1 raudonojo svogūno
Vištienos prieskonių
Garstyčių ir medaus padažui:
1 šaukšto garstyčių
1 šaukšto medaus
1 sukapotos ar išspaustos česnako skiltelės
1 šaukšto citrinos sulčių arba vyno acto
2 šaukštų aliejaus
Vištienos file padalinkite į keletą gabalėlių, apibarstykite prieskoniais, įtrinkite ir pamarinuokite. Skardą patepkite aliejumi, nustatykite grilio rėžimą, įdėkite vištieną, gana dideliais gabalėliais supjaustytas daržoves (jas taip pat galite paskaninti prieskoniais). Kepkite 10-15 minučių, vištieną apversdami vieną kartą.
Į lėkštę dėkite salotas, an jų išdėstykite daržoves, vištieną. Ant viršaus dėkit svogūnų žiedus. Padažui skirtus ingridientus sumaišykite ir užpilkite ant salotų.