„Marinato ingredientų pasirinkimui būtina skirti didelį dėmesį, nes tik tinkamai paruoštas marinatas atskleidžia visą mėsos skonių gamą ir leidžia išties ja mėgautis. Marinatą paruošti galima lengvai ir greitai, o iškepta mėsa bus ir soti, ir skani“, – sako Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič.
Rytietiškas medaus (aštrus) marinatas
Geriausiai tinka kiaulienai arba veršienai. Marinavimo laikas – 5-8 val.
Vandens vonelėje pašildykite 1-2 šaukštelius medaus. Kai medus ištirps, įpilkite 3 šaukštelius sojų padažo, šaukštelį sezamų aliejaus, įberkite šaukštelį šviežio arba džiovinto imbiero, 2 smulkintas česnako skilteles ir pagal skonį juodųjų pipirų. Paruošto marinato užteks 1 kg mėsos.