• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsibėgėjus šiltajam metų laikotarpiui, daugėja progų paiškylauti gamtoje. Sotūs, kepsninėje paruošti mėsos patiekalai – būtinas tokių iškylų elementas tiek keliaujant į pikniką gamtoje, tiek į draugo sodybą. Mėsos skonį didele dalimi lemia marinatas, tad norint ant grotelių mėsą iškepti išties gardžiai, pravartu žinoti bent keletą nesudėtingų, bet mėsos skonį pagerinančių marinatų receptų.

Įsibėgėjus šiltajam metų laikotarpiui, daugėja progų paiškylauti gamtoje. Sotūs, kepsninėje paruošti mėsos patiekalai – būtinas tokių iškylų elementas tiek keliaujant į pikniką gamtoje, tiek į draugo sodybą. Mėsos skonį didele dalimi lemia marinatas, tad norint ant grotelių mėsą iškepti išties gardžiai, pravartu žinoti bent keletą nesudėtingų, bet mėsos skonį pagerinančių marinatų receptų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Marinato ingredientų pasirinkimui būtina skirti didelį dėmesį, nes tik tinkamai paruoštas marinatas atskleidžia visą mėsos skonių gamą ir leidžia išties ja mėgautis. Marinatą paruošti galima lengvai ir greitai, o iškepta mėsa bus ir soti, ir skani“, – sako Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič.

REKLAMA

Rytietiškas medaus (aštrus) marinatas

Geriausiai tinka kiaulienai arba veršienai. Marinavimo laikas – 5-8 val.

Vandens vonelėje pašildykite 1-2 šaukštelius medaus. Kai medus ištirps, įpilkite 3 šaukštelius sojų padažo, šaukštelį sezamų aliejaus, įberkite šaukštelį šviežio arba džiovinto imbiero, 2 smulkintas česnako skilteles ir pagal skonį juodųjų pipirų. Paruošto marinato užteks 1 kg mėsos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų