Kalėdų pusryčiams, – man nėra nieko skaniau! Ir kaipgi be silkės? Šįkart – nuo tradicinio recepto nutolusi, mano šeimoje praktiškai favorite tapusi rūgštoko ir kartu aštraus skonio silkutė“, – gardžiais žiemiškais receptais intriguoja „Beatos virtuvės“ šeimininkė.
Kaip tik silkę Beata šeštadienį ruoš kartu su Marijonu. „Šis ne tik pripasakos visokių „monų“ apie tai, kaip jam gerbėjos ar gerbėjai ant mašinos pririša angeliukų, bet ir apie žvejybą pašnekės“, – sako B. Nicholson ir priduria sulaukusi ir M. Mikutavičiaus pažado tokią silkę būtinai pasiruošti namie. Jaukus šeštadienis „Beatos virtuvėje“ – jau gruodžio 22-ąją 17.40 val. per „Dauguma žmonių laukdami žiemos švenčių būna susidarę ilgiausius sąrašus – ko gi gali prireikti ruošiant Šv. Kūčių ir Šv. Kalėdų stalą. Šventimas su šeima – puikiausia tradicija, kokia tik gali būti – vienam suruošti daugybę valgių yra rimtas iššūkis, tad man labai patinka „suneštinio baliaus“ idėja“, – šventiniais rūpesčiais dalinasi Beata.