„Seną svajonę turėjau – aplankyti Lietuvos ūkininkus, ir regionų restoranėlius, ir kartu su jais gaminti. Tai tą svajonę ir išpildysiu laidoje“, – džiaugėsi Vylius Blauzdavičius. Jis aplankys įvairiausius ūkius – braškių, smidrų augintojus, bitininkus. Pasak Vyliaus, po vieno tokio apsilankymo jis itin pamėgo smidrus, kurių anksčiau nevalgydavo.
Kulinarinę patirtį tiek savo, tiek ir laidos žiūrovų, Vylius praplės gamindamas kartu su vietinių restoranėlių šefais. Jis neslepia, turintis dar ir kitą tikslą: „Dabar daug laiko praleisim Lietuvoje, tai noriu padėti šiems mažiems restoranėliams būti labiau matomiems. Ir žmonėms parodyti, kiek turime nuostabių, gražių vietų šalyje, kokių puikių produktų turime ir turime kur skaniai pavalgyti. O ir žmonės ten nuostabūs – paprasti, nuoširdūs, labai atsidavę tam, ką daro“, – sakė V. Blauzdavičius.
Vylius ne kartą pabrėžė, kad mėgsta pats išbandyti naujoves ir kitus ragina eksperimentuoti. „Siūlyčiau kiekvienam užsibrėžti tikslą – kas savaitę pagaminti kažką naujo, ko niekad negamino. Praplėsti savo įprastinį meniu. Ir dar – ragauti šviežius sezoniškus produktus, nes jie tada yra daug daug skanesni“, – kalbėjo jis.
Žinoma, laidoje netrūks ir paties Vyliaus originalių receptų ir praktinių patarimų, kaip rinktis mėsą, prižiūrėti grilių, kokios geriausiai malkas naudoti ir t.t.
„Ūkio šefas“ nuo birželio 28 d., sekmadieniais 9 val. ryto per TV3!