Gordonas Ramzis pasaulyje žinomas kaip puikus virėjas. Žvaigždė-virėjas buvo pakviestas į Bakingamo rūmus atsiimti savo karališko apdovanojimo (OBE), o jį atsiėmęs pradėjo skųstis, kad jam teko ragauti karališkų užkandžių, kuriuos ruošia nevykęs Karalienės virėjas. Artėjant šventėms britas siūlo pabandyti išsikepti obuolių pudingą.
Reikės:
- 50 g razinų,
- 50 g kalvadoso,
- 240 g nesūraus sviesto,
- 3 obuolių,
- 175 g cukranendrių cukraus,
- 2 kiaušinių,
- citrinos žievelės (tarkuotos),
- 150 g miltų, sumaišytų su žiupsneliu kepimo miltelių,
- 2-3 stiklinių pieno,
- 30 g migdolų.
Padažui:
- 1 lazdelė vanilės,
- 200 g grietinės.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 0C. Razinas pamerkite į kalvadosą. Sviestu ištepkite formą, kurioje keps pyragas. Obuolius nulupkite ir išpjaukite viduriukus, supjaustykite mažais kubeliais. Obuolius, trečdalį cukraus, 15 g sviesto pakepinkite keptuvėje. Karts nuo karto pamaišykite. Po kurio laiko suberkite razinas ir supilkite kalvadosą. Dar pakepkite 5-10 min., kol obuoliai suminkštės. Gautą masę supilkite į kepimo formą, išlyginkite. Leiskite atvėsti. Tuo metu sumaišykite likusį sviestą ir cukrų. Po vieną įmuškite kiaušinį. Jeigu masė ima sluoksniuotis, įberkite dar šaukštą miltų. Po to nuolat maišydami suberkite likusius miltus, citrinos žievelę ir pieno. Jeigu tešla gausis labai tiršta, įpilkite dar šlakelį pieno. Tešlos konsistencija turėtų būti tokia, kad lengvai atsiskirtų nuo šaukšto. Supilkite tešlą ant obuolių. Pabarstykite smulkintais migdolais arba cukraus pudra. Kepkite 30-35 min. Iš vanilės ir grietinės suplakite padažą. Pudingą reikia valgyti dar šiltą, aplietą vanilės ir grietinės padažu.