Šį šeštadienį TV3 televizijos žiūrovus pasinerti į kulinarinius pokalbius kvies laida „Virtuvės istorijos“. Dėl šalyje įvesto karantino, siekiant laikytis visų saugumo reikalavimų, šį projektą kurianti prodiuserinė kompanija „TV Topas“ pakoregavo laidos konceptą ir joje į azartišką dvikovą, dėl geresnio kulinaro vardo, stoja ne žinomi žmonės, o laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų geresnis kulinaras tenka kviestinei žvaigždei, kuri, įvertinusi abu patiekalus, išrinks skanesnį.
Naujojo sezono namuose, modernių virtuvės baldų „Vokė-III“ salone įkurtoje studijoje, laidos vedėjai gamins du pikantiškus patiekalus: Dilanas leisis į itališkų skonių pasaulį ir „Kamado Bono“ kepsninėje ruoš „Crostini“ duoneles su brandinta jautiena, o Ilona pergalę mėgins išplėšti gamindama totoriškus čeburekus.
Siekiant, jog šefų kova būtų sąžininga, įvertinti jų kulinarinių sugebėjimų ir patiekalų atvyks ne bet kas, o visos Lietuvos numylėtinis, estrados princas Rytis Cicinas. Dainininkas atvirauja, jog maisto ruošimas – jo didelė aistra. Vyras noriai degustuoja ir ragauja netradicinius patiekalus, bei pats juos gamina namų virtuvėje.
„Lietuviška virtuvė man nėra svetima, bet mėgstu daug keliauti ir kurioje šalyje bebūnu, stengiuosi ragauti ir įvertinti tos šalies maistą. Kai kurie patiekalai būna išties egzotiški ir tikras išbandymas mūsų gomuriui. Kuomet daug koncertuodavau, nelikdavo laiko pomėgiams, o dabar, karantino laikotarpiu, galiu suktis virtuvėje ir eksperimentuoti su egzotiniais patiekalais iš kengūrienos, krokodilienos. Prisipažinsiu, namiškiai į tokius patiekalus žiūri skeptiškai ir man juos tenka valgyti vienam“, – laidoje pasakos Rytis.
Prieš daugiau nei du dešimtmečius muzikinį kelią Kauno muzikiniame teatre pradėjęs dainininkas tvirtina, kad visi pasiekimai – velniškai sunkaus darbo vaisiai. Skambiais titulais pristatomas Rytis Cicinas jų pats nesureikšmina ir teigia, kad daug svarbiau – laimingas klausytojų ratas ir publikos ovacijos.
„Visi titulai yra sukurti žiniasklaidos. Visgi, galiu drąsiai vadintis Lietuvos šlagerių karaliumi, nes laimėjau tarptautinį konkursą, bet tai yra darbas ir svarbiausia tuos titulus pateisinti prieš publiką, kad ji tave mylėtų. Mane pristatant nereikia vadinti nei princu, nei karaliumi – esu dainininkas ir to gana. Namuose mes visi būname be tų kaukių, paprastai ir patogiai. Kalbant atvirai, aš sau labiau patinku kai būnu scenoje, kaip žmogus, o gyvenime aš būnu visai kitoks. Man labiau patinka tas Rytis Cicinas, kuris stovi scenoje“, – laidoje pasakos Rytis.
Paauglį sūnų Adą su mylimąją Neringa auginantis dainininkas atskleidžia, jog visgi berniukas neketina sekti tėčio pėdomis į muzikos pasaulį. Tačiau Rytis dėl to neliūdi, mat džiaugiasi, kad sūnus randa savo kelią ir žino, ko siekti.
„Nesu griežtas tėtis, manau, kad su jaunąją karta reikia kalbėtis ir siekti, kad tėvai su vaikais būtų draugai. Mano sūnus turi labai gerą klausą, tačiau su muzika, šiai minutei, jis nenori susieti savo ateities. Labiau linksta link to, kad nori būti verslininku“, - atviraus Rytis.
Koks estrados princas būna namuose, kokiais patiekalais lepina namiškius ir ką Ryčiui Cicinui reiškia jo dainos bei kūryba – sužinosime jau šį šeštadienį, 8:30 val. per žiūrimiausią TV3 televiziją!
Kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ sėkmingai pradėjo 13-ąjį sezoną, kuriame laukia dar daugiau azartiškų kovų, unikalių receptų bei įtraukiančių pokalbių ir atvirų istorijų su garsiausiais šalies žmonėmis. Į dvikovą stos ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis Dilanas Dampela Gamage. Geriausi pokalbiai mezgasi virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros, nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti, kuris kulinaras jį pagamino.
„Virtuvės istorijų“ – šeštadieniais, 8:30 val. per TV3!