Vasarą, kai karšta, ne tik stalo puošmena, bet ir ypač laukiamu patiekalu tampa įvairiausios salotos.
„Electrolux Dinner Explorer“ vakarėlių gido rengto konkurso nugalėtojas Alfas Ivanauskas Balsas.lt skaitytojams pateikia porą salotų receptų, kurie turėtų sužavėti net ir patį priekabiausią gurmaną.
Šviežių salotų lapų asorti su karšta kalakutiena ir vyšniomis
Reikės:
- Įvairių mėgstamų salotų lapai
- Mocarela
- Kalakutienos filė
- Šviesios duonos trupiniai
- (tarkuoti stambia trintuve)
- Aguonos
- Citrinos žievelė
- Alyvuogių aliejus
- Trijų pipirų mišinys
- Druska
- Kiaušinio baltymas
- Vyšnių trauktinė
Vyšnių padažas
- Šviežios vyšnios be kauliukų
- Medus
- Aliejus
- Druska
- Pipirai
- Citrinos sultys
- Balzaminio acto padažas
- Vyšnių trauktinė
Lėkštėje išdėlioti salotų lapaus, pjaustyto sūrio gabaliukus.
Kalakutienos filė apibarstyti prieskoniais ir apšlakstyti vyšnių trauktine, pamarinuoti.
Dėti į vyšnių trauktinės ir kiaušinio baltymo plakinį ir apvolioti duonos tarkių ir aguonų mišinyje.
Iš abiejų pusių apkepti keptuvėje ir dar 5 min. pašauti į orkaitę su vyšniomis ir balzaminio acto kremu, vyšnių trauktine ir medumi.
Iškeptą kalakutieną ir vyšnias dėti ant salotų lapų ir šalia patiekti padažą.
Salotos su keptomis menkėmis rabarbarų padaže ir citrininiais duonos skrebučiais (vegetarams)
Reikės:
- Menkių filė
- Žalių salotų lapai
- Juodosios alyvuogės
- Švieži mėlynųjų bazilikų lapai (tinka ir žali)
- Šviesi sumuštinių duona
- Citrina
- Žuvies prieskoniai
Rabarbarų padažas
- Rabarbarai
- Alyvuogių aliejus
- Sviestas
- Rudasis cukrus
- Druska
- Pipirai
Lėkštėje išdėlioti salotų lapus, baziliko lapus, alyvuoges. Menkių filė apibarstyti žuvies prieskoniais, druska, pipirais, apdėlioti sviestu ir kepti orkaitėje apie 15 min. 200 laipsnių temp.
Sumuštinių duoną apšlakstyti citrina ir aliejumi bei tarkuota citrinos žievele, supjaustyti kubeliais ir apkepti orkaitėje.
Padažui rabarbarus nuvalyti, supjaustyti kubeliais ir pakepinti ant sviesto su ruduoju cukrumi. Po to sutrinti smulkintuvu. Padažą dar kartą pakaitinti, paskaninti muskato riešutu, druska, pipirais, alyvuogių aliejumi.
Iškeptą žuvį dėti ant salotų lapų, apibarstyti duonos traškučiais bei paskaninti padažu ir papuošti balzaminio acto kremu.