Sveikatai naudingas patiekalas iš daržovių – puiki kulinarinė išeitis šeimininkėms, kurios nemėgsta ilgai stovėti prie viryklės. Pastaruoju metu dietologai primygtinai reikalauja daržovių valgyti kuo daugiau, nes jose yra daug mineralinių medžiagų, mikroelementų, organinių rūgščių, gausu maistinių skaidulų, C, P, B grupės vitaminų, karotino, mineralinių druskų.
Jums reikės:
- 2 šaukštai aliejaus
- 3 bulvės
- 4 skiltelės česnako
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis mairūno
- 3 svogūnai
Paruošimas:
Bulves ir pupeles išvirkite atskirai ir nusunkite. Česnakus ir svogūnus smulkiai sukapokite, pakepinkite aliejuje, kol pagels, suberkite mairūną ir uždengus palaikykite kelias minutes. Vėliau sudėkite skiltelėms supjaustytus pomidorus, suberkite pupeles ir bulves. Viską išmaišykite, pasūdykite ir apšlakstykite citrinos sultimis.